Antena Meniu Search
x

Emma, o fetiță de 12 ani, a murit de peritonită. A mers de trei ori la spital, iar medicii spanioli au trimis-o acasă

Emma Martínez Gascón a murit, luni dimineața, la Spitalul Clinic din Valencia, Spania. Avea 12 ani și toată viața înainte. Copila se confrunta de o săptămână întreagă cu dureri abdominale severe, însoțite de vărsături și febră. S-a stins din viață după ce a făcut peritonită.

de Cristina Cruceru

la 10.02.2023, 14:53

Emma, o fetiță de 12 ani, a murit de peritonită
Emma, o fetiță de 12 ani, a murit de peritonită - Profimedia,El Pais

Emma, o fetiță de 12 ani, și-a pierdut viața după ce a făcut peritonită. Copila a fost dusă de trei ori la medic de către părinții ei, pentru că nu se simțea bine deloc, avea dureri abdominale, vărsături și febră. Minora a fost dusă de două ori la urgențe în orașul Castellón și o dată la un spital din apropierea casei lor.

Medicii nu au depistat nicio afecțiune gravă de care fata ar fi putut suferi. Cadrele medicale le-au spus părinților că fata ar avea un virus stomacal, i-au dat tratament și au trimis-o acasă. Nu i-ar fi făcut nicio analiză sau ecografie, deși mama Emmei ar fi insistat, spunând că poate este vorba despre apendicită.

După moartea copilei, părinții intenționează să depună o plângere împotriva spitalelor, considerând că a fost vorba de neglijență medicală. Reprezentanți din Ministerul de Sănătate din Valencia au transmis că regretă "profund ceea ce s-a întâmplat" și le-au dat asigurări părinților că vor face cercetări, scrie El Pais.

Părinții fetei cer dreptate

Pe acelaşi subiect

Cei doi părinți, ambii în vârstă de 48 de ani, sunt îndurerați de moartea fiicei lor. Aceștia cer dreptate și luptă să se facă lumină în cazul fetei lor.

"Emma juca fotbal, era activă, afectuoasă, plină de viață", a spus tatăl copilei. "Soția mea l-a întrebat pe doctor dacă nu cumva ar putea fi vorba de apendicită, deoarece familia mea a suferit de așa ceva. Doctorul i-a spus că nu crede că este vorba de așa ceva, că nici măcar nu putea să meargă, că ar putea fi vorba de dureri de ovare, că urma să îi vină prima menstruație sau un virus la stomac", a mai spus tatăl fetei.

Emma a început să se simtă din ce în ce mai rău, duminică, 5 februarie. "Nu avea nici măcar puterea să iasă din casă. Fata și-a pierdut cunoștiința, a leșinat. Ne-am dus la Centrul de Urgențe Viver, pentru că era cel mai rapid. A intrat în stop cardiorespirator, au folosit un defibrilator. Au reușit să o stabilizeze și au dus-o la spital. Întreaga echipă medicală pediatrică aștepta acolo pentru a o opera. Fata a făcut din nou un stop cardiorespirator, au încercat să o resusciteze timp de două ore. A decedat la ora două dimineața", spune tatăl ei. Cauza morții ei, conform celor spuse la spital, "este o peritonită purulentă", cu o infecție a sângelui care poate provoca insuficiența multiplă a organelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Emma, o fetiță de 12 ani, a murit de peritonită. A mers de trei ori la spital, iar medicii spanioli au trimis-o acasă