Antena Meniu Search
x

O fetiță de 12 ani, găsită fără suflare după o provocare de pe TikTok, în Argentina: "Cineva a încurajat-o"

O fetiță de 12 ani a fost găsită moartă în locuința sa din nord-estul Argentinei, după ce a exersat provocarea virală TikTok "blackout challenge". Copila se afla pe live cu prietenii ei de la școală.

de Cristina Cruceru

la 17.01.2023, 19:13

O fetiță de 12 ani, găsită fără suflare după o provocare de pe TikTok, în Argentina: "Cineva a încurajat-o"
O fetiță de 12 ani, găsită fără suflare după o provocare de pe TikTok, în Argentina: "Cineva a încurajat-o" - Facebook

Milagros Soto avea o frânghie înfășurată în jurul gâtului, atunci când tatăl ei a sosit de la serviciu și a descoperit trupul neînsuflețit al copilei, în dormitor. Mătușa fetei a declarat, pentru o televiziune locală, că nepoata ei a primit un link către provocarea de pe TikTok, cunoscută și sub numele de "provocarea de sufocare" sau "provocarea de a leșina", printr-un mesaj pe WhatsApp de la unul dintre colegii ei de clasă de la școală.

Mătușa fetei face acuzații: "A fost hărțuită la școală"

Soto a încercat de două ori să își scoată frânghia de la gât și a eșuat la a treia încercare, iar mai târziu a murit sub privirile prietenilor ei. Mătușa copilei este de părere că "cineva a încurajat-o" pe Milagros să facă această provocare bolnăvicioasă, dezvăluind că nepoata ei a fost ridiculizată de colegii de la școală.

"Avem o mulțime de îndoieli cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat. Era o fată foarte inteligentă. A fost hărțuită la școală", a declarat femeia, pentru postul TV, El Trece, citat de Daily Mail.

Pe acelaşi subiect

"Ne-a spus că nimeni nu o plăcea la școală pentru că se spunea că arată bine, pentru că era blondă și avea ochii albaștri", a continuat femeia.

"O fată foarte studioasă, toată lumea de aici o cunoștea ca fiind fata care zâmbea cu acei ochi mari", a mai spus mătușa fetei. Conform autopsiei, moartea micuței a fost cauzată de 'asfixie mecanică prin spânzurare' și 'nu există semne de abuz sau de intervenție a unei terțe părți'.

Autoritățile au recuperat telefonul mobil al lui Soto și investighează dacă vreunul dintre elevii de la școală a fost implicat în provocarea mortală.

"Suntem într-o societate în care, dacă nu faci asta, nu faci parte din grup, dacă nu faci ceea ce îți spunem noi, ești lipsit de valoare", a declarat mătușa minorei.

Ce este provocarea '​blackout challenge'

Provocarea virală 'blackout challenge' constă în faptul că o persoană se înregistrează în timp ce își ține respirația cât mai mult timp înainte de a leșina, iar apoi explică ce a simțit într-un videoclip separat. Potrivit People, provocarea datează din 2008 și și-a făcut din nou apariția pe TikTok în 2021. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au atribuit cel puțin 80 de decese utilizatorilor de social media care au acceptat provocarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » O fetiță de 12 ani, găsită fără suflare după o provocare de pe TikTok, în Argentina: "Cineva a încurajat-o"