Antena Meniu Search
x

"Este o durere imensă, nici nu-mi găsesc cuvintele". Tatiana, mama Giuliei şi Aleesiei, s-a întors în Italia să își înmormânteze fiicele spulberate de tren

Multe lacrimi, multă tristețe și multe întrebări rămase fără răspuns prinvind moartea celor două fete, Giulia și Alessia, spulberate de tren în Rimini, Italia.

de Monica Palade

la 03.08.2022, 16:26

Mama fetelor, Tatiana, a venit din România ca să își conducă fiicele pe ultimul drum. Înmormântarea fetelor va avea loc în biserica Madonna del Buon Consiglio.

O durere imensă

„Este o durere imensă, nici nu-mi găsesc cuvintele, o suferință teribilă. Multe întrebări, multe care vor rămâne fără răspuns. Erau două fete foarte responsabile, nu îmi pot explica”. Tatiana Popa, mama Giuliei și Alessiei, a sosit la Castenaso din România, unde locuiește din decembrie trecut. S-a uitat la florile depuse în amintirea fiicelor sale, a trecut prin faţa dubei albe care îi vor duce fiicele pe ultimul drum, oprită acum în grădină, şi a intrat în casa la care au ajuns prietenii şi rudele. Acolo, într-un colț, era Vittorio, tatăl fetelor care au murit duminică dimineața în gara din Riccione, copleșit de durere.

„În acea zi nu am vrut să meargă la discotecă - le spune părintele celor care vin să îl consoleze - dar ele au insistat și până la urmă m-au convins. Le-am spus: "Ok, duceți-vă, dar dacă se întâmplă ceva, vin să vă iau”. Dar, nu a mai putut. „Nu m-am simțit bine și nu m-am dus să le iau de data asta”. Acel telefon din zorii zilei de la Alessia, fiica de 15 ani părea să-l fi liniştit: mergeau la gară să ia trenul, iar în curând aveau să ajungă acasă. Dar nu s-a întâmplat așa.

Pe acelaşi subiect

Ștefaniei, fiicei de 23 de ani a Tatianei, i-a revenit misiunea să-și anunte mama și bunica în România de moartea înfiorătoare a surorilor sale. Și bunica a ajuns ieri la Castenaso. Cu o zi înainte, intervievată de Observator, femeia a mărturisit: "Durerea este foarte puternică, depășește toate limitele. Suntem distruși, nu mai e nimic de spus”.

Nu știa ce urmează să se întâmple

„Nu trebuie decât să tăcem și să respectăm durerea”, spune o altă rudă. Primarul Carlo Gubellini s-a întors la părinţii celor două tinere. „La dorința familiei, înmormântarea va fi în biserica Madonna del Buon Consiglio, unde preotul paroh Don Giancarlo le-a avut pe Alessia și Giulia în catehism.Am început și sprijinul psihologic. În aceste primele zile este important. Chiar și doar să vorbești, te poate eliberta și ajuta foarte mult.

Cercetările asupra tragediei, coordonate de parchetul din Rimini, continuă să reconstituie secundă cu secundă ceea ce s-a întâmplat la Riccione. O anchetă dificilă pentru că nicio cameră de supraveghere nu a filmat fetele în momentul impactului. Una din ipoteze este aceea că a fost un gest voluntar al uneia dintre cele două victime. Un martor la tragedie povestește șocat că atunci când a văzut-o pe șine, Alessia a țipat și s-a întors. Părea senină, de parcă nu își dădea încă seama ce avea să se întâmple câteva clipe mai târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » "Este o durere imensă, nici nu-mi găsesc cuvintele". Tatiana, mama Giuliei şi Aleesiei, s-a întors în Italia să își înmormânteze fiicele spulberate de tren