Antena Meniu Search
x

Faimos jurnalist pakistanez, împuşcat în cap de un poliţist din Kenya. Politicienii din ţara sa cer dreptate

Un jurnalist pakistanez renumit, Arshad Sharif, a fost omorât de un poliţist duminică la un blocaj rutier din Kenya. El a fost împuşcat fatal în timp ce era pasager într-o maşină în mişcare, după ce şoferul nu a reuşit să oprească, potrivit declaraţiei poliţiştilor.

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 22:59

Arshad Sharif
Faimosul jurnalist Arshad Sharif a fost ucis duminică de un poliţist - Facebook

Jurnalistul a fost un critic vehement al armatei pakistaneze, precum și un susținător vocal al prim-ministrului demis Imran Khan. Bărbatul de 49 de ani a părăsit Pakistanul în august, după ce s-a plâns de hărțuire, potrivit BBC. Înainte de a călători în Kenya, el a stat în Marea Britanie și Dubai. Motivul pentru care Rashid se afla în ţara din estul Africii este încă neştiut. Jurnaliştii din oraşul pakistanez Karachi au organizat luni un protest pentru uciderea lui.

Supraveghetorii poliţiei din Kenya - Autoritatea Independentă de Supraveghere a Poliției (IPOA) - au spus că au trimis o echipă de reacţie rapidă la locul incidentului în seara de duminică. Tragedia a avut loc în comitatul Kajiado, în apropierea capitalei Nairobi. Echipa va investiga "presupusa ucidere de către poliție a unui cetățean pakistanez", a declarat președinta IPOA, Ann Makori.

Ofiţerii instalaseră un blocaj rutier pentru că se ocupau cu căutarea unei maşini furate. „Autovehiculul [decedatului] a intrat în bariera poliției şi a trecut prin ea cu maşina. Atunci au fost împușcați”, au declarat poliţiştii. 

Politicienii din Pakistan cer dreptate

Pe acelaşi subiect

Premierul Pakistanului, Shehbaz Sharif, a scris într-o postare pe Twitter că a fost "profund întristat de vestea şocantă a morţii tragice a jurnalistului Arshad Sharif". El a mai spus ulterior că a vorbit cu preşedintele Kenyei, William Ruto, căruia i-a cerut să demareze o investigaţie "corectă şi transparentă". El a promis ajutor total, inclusiv accelerarea procesului de întoarcere a cadavrului în Pakistan. 

Ministrul de Informaţii al Pakistanului, Marriyum Aurangzeb, i-a avertizat pe oameni să nu speculeze despre circumstanţele în care s-a petrecut incidentul. Într-o mesaj scurt pe Twitter, soţia lui Rashid, Javeria Siddique, a spus că a pierdut un "prieten, soţ şi jurnalistul preferat".

Fostul prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan, a solicitat o "anchetă judiciară adecvată" şi s-a declarat şocat de tragedia pe care a numit-o "crimă". Khan a fost demis din putere în aprilie, după ce a pierdut un vot de neîncredere. Mai apoi, Sharid, care îl susţinea pe politician, a început să se plângă că Agenţia Federală de Informaţii îl hărţuieşte şi a părăsit ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Faimos jurnalist pakistanez, împuşcat în cap de un poliţist din Kenya. Politicienii din ţara sa cer dreptate