Antena Meniu Search
x

Galerie foto Familie atacată de o girafă într-o rezervaţie din Africa: un bebeluş mort şi un copil de 4 ani în stare critică. Mama acestora, paralizată

O mamă de 25 de ani a rămas paralizată de la brâu în jos după un atac violent al unei girafe într-o rezervaţie naturală, din Africa de Sud. Fetiţa ei de 1 an a murit zdrobită de animal, iar celălalt copil al său în vârstă de 4 ani a supravieţuit, dar a suferit leziuni grave la nivelul craniului. Tânăra vorbeşte pentru prima data despre drama prin care a trecut şi cum încearcă să treacă peste pierderea dramatică.

de Aura Trif

la 22.05.2023, 13:05

Nicole Panos, în vârstă de 25 de ani, și familia ei au fost supuse unui atac îngrozitor la Kuleni Game Park, o rezervaţie naturală din Africa de Sud, în luna octombrie. În timp ce se întorceau într-o dimineață însorită din excursie, girafa, despre care ea crede că încerca să-și protejeze puii, a alergat brusc spre ei cu viteză mare, oferindu-i doar câteva secunde mamei pentru a-și salva fiul și fiica în pericol.

În timp ce Kayden, în vârstă de 4 ani, a supraviețuit după ce a suferit fracturi ale craniului, Nicole a trecut prin agonia de a o pierde Kaia, în vârstă de doar un an, pe care o ţinea în brațe. Copilul ei a suferit o rană la cap care i-a adus sfârşitul.

Tânăra mama a rememorat ziua atacului

Vorbind despre calvar, Nicole spune că viața ei „s-a spulberat complet în ziua în care a murit Kaia”, și și-a amintit momentul terifiant în care și-a dat seama că erau atacați în drum spre casa părinților ei.

Pe acelaşi subiect

Ea a spus că s-a întors în spate după ce a auzit un zgomot puternic venind dinspre parc, după care a văzut girafa uriașă alergând către ei cu capul plecat, în timp ce alerga frenetic cu Kaia în brațe.

După ce a fost doborâtă la pământ, inconștientă, Nicole s-a trezit și a văzut girafa îndreptându-se direct spre Kayden, dar şi-a dat seama că era incapabilă să se miște și să-l ajute. După ce a leşinat din nou, s-a trezit pentru scurt timp și și-a văzut mama ţinând-o în brațe pe micuța Kaia, ca abia mai târziu să afle că a murit. Povestind din nou momentul devastator în care a aflat că fiica ei a murit, ea a spus: „Le-am rugat să-mi spună adevărul după care am plâns cu toţii. Din acel moment am fost în modul de supraviețuire și probabil că voi fi aşa pentru tot restul vieții”.

Ea a adăugat că, deși ea și familia ei nu au reprezentat nicio amenințare pentru girafă sau puiul acesteia, ea înțelege că „instinctul” animalului de a-și proteja puii ar fi putut fi declanșat brusc, ceea ce a dus la tragedie.

Nicole, care a rămas paralizată de la brâu în jos, a vorbit și despre provocările fizice grele prin care ea și băiatul ei au fost supuși după aceea. După ce a petrecut mai mult de 3 săptămâni în spital și 16 zile la terapie intensivă cu fracturi multiple de coaste și leziuni ale organelor interne, ea se confruntă acum cu mai multe operații și cu un „drum lung și provocator către recuperare”.

Între timp, Kayden are nevoie de monitorizare constantă din cauza fracturilor de la craniu, iar familia are „nevoie urgentă de fonduri suplimentare pentru a acoperi toate cheltuielile medicale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Familie atacată de o girafă într-o rezervaţie din Africa: un bebeluş mort şi un copil de 4 ani în stare critică. Mama acestora, paralizată