Antena Meniu Search
x

Fărâma de speranță care nu dispare. Un australian le cere procurorilor să reexamineze cazul surorii lui, care a dispărut în urmă cu 53 de ani

Fărâmă de speranță care nu dispare, după ani de suferință! Familia unui copilaș care a dispărut în Australia în urmă cu 53 de ani i-a cerut unui procuror să reexamineze cazul care a fost anulat în 2019. 

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 14:08

Fărâma de speranță care nu dispare. Un australian le cere procurorilor să reexamineze cazul surorii lui, care a dispărut în urmă cu 53 de ani
Fărâma de speranță care nu dispare. Un australian le cere procurorilor să reexamineze cazul surorii lui, care a dispărut în urmă cu 53 de ani - Profimedia

Cheryl Grimmer, în vârstă de trei ani, a dispărut de pe o plajă de lângă Wollongong în 1970. În ciuda căutărilor de amploare ale poliției, micuța nu a fost găsită, iar în 2011, după ani de muncă fără rezultat, o anchetă a concluzionat că a murit, potrivit BBC.

În 1971, un tânăr ar fi recunoscut că ar fi răpit copilașul, însă cazul a fost suspendat în 2019. Un judecător de la Curtea Supremă a hotărât că mărturisirea presupusului suspect nu a putut fi luată în calcul ca probă, pentru că acesta era minor la acea vreme. Poliția a refuzat să spună public dacă tânărul, care a pledat nevinovat și nu poate fi numit din motive legale, rămâne sau nu suspect.

Un fost procuror general, Mark Speakman, a descris situația din 2019 ca fiind „sfârșitul drumului” pentru acest caz, care rămâne, în continuare, unul dintre cele mai importante mistere din Australia. "Nu vreau ca nicio altă familie să treacă prin ceea ce a trecut familia noastră. Sunt distrus", a spus Ricki, fratele lui Cheryl.

După 53 de ani de la dispariție, familia încă speră

Pe acelaşi subiect

În ciuda acestor dezicii, poliția australiană a continuat să investigheze, iar guverul a decis să ofere o recompensă în valoare de 680.000 de dolari pentru toți cei care ar fi putut avea informații legate de dispariția copilului. 

Acum, după ani de întrebări fără răspunsuri, durere și frustrare, familia copilului a trimis o scrisoare către un procuror, pentru a îi cere să analizeze din nou cazul și decizia judecătorului. În cazul respingerii cazului din 2019, judecătorul Robert Allan Hulme a spus că adolescentul suspect nu a avut un tutore sau un avocat prezent în timpul interviului cu poliția din 1971. El l-a descris pe băiat ca având o „inteligență medie-scăzută” și „mai vulnerabil decât un tânăr normal de 17 ani, ca urmare a educației sale”. 

Familia spune că detaliile din mărturisirea tânărului au fost „coroborate în timpul unei reanchete din 2016-2017”

Familia Grimmer tocmai se mutase în Australia din Marea Britanie când Cheryl a dispărut. A fost văzută ultima oară la dușurile de pe plajă, unde își petrecuse după-amiaza cu mama ei și doi frați mai mari. Martorii de la acea vreme au raportat că au văzut un bărbat necunoscut purtând un copil învelit într-un prosop spre parcarea de pe plajă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Fărâma de speranță care nu dispare. Un australian le cere procurorilor să reexamineze cazul surorii lui, care a dispărut în urmă cu 53 de ani