Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fetiţă de 13 ani, ucisă de o haită de 20 de câini în timp ce se plimba pe lângă casa familiei, în SUA: „Picioarele îi erau mestecate; mă rog să i se facă dreptate”

Tragedie cumplită pentru o întreagă familie, după ce copila lor în vârstă de 13 ani a pierit ucisă de o haită de câini, în timp ce se plimba lângă casa familiei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.07.2021, 22:31

Lyssa Rose Upshaw a fost mutilată şi ucisă de o haită de câini în timp ce se plimba pe lângă casă, în Navajo, Arizona. Medicii legişti au confirmat în urma autopsiei că a avut mai multe leziune extinse, în concordanţă cu urmele dinţilor canini, inclusiv tăieturi şi abraziuni la nivelul gâtului, capului, precum şi răni adânci pe picioare.

Potrivit autopsiei solicitate de The Associated Press și eliberată săptămâna aceasta de cabinetul medicului medical din județul Coconino, fetiţa a fost găsită cu hainele rupe şi murdare de noroi şi sânge. Mama ei, Marissa 'Ris' Rose Jones, a suspectat că patrupezii ar fi de vină din momentul în care şi-a văzut fiica prăbuşită pe o potecă, în data de 16 mai, în zona Fort Defiance.

„Nu am crezut niciodată că asta i se va întâmpla vreodată fiicei mele”, a spus ea. „Era o iubitoare de câini”.

Mama îi permisese să meargă la plimbare pe o pistă de jogging, peste un deal, atâta timp cât se întorcea până la ora 17:30. Când adolescenta nu a apărut până la ora 17:45, Marissa și-a trimis fiul să o caute. Până la ora 18:00, femeia anunţase întreaga familie şi au pornit toţi în căutarea adolescentei. Mama a declarat că Layya era muşcată de braţ de un câine, parte dintr-o haită de „aproximativ 20”, deţinut de o vecină a verişoarei sale, în momentul în care toate rudele o căutau. Când a ajuns la faţa locului, a avut un şoc. „Picioarele îi erau mestecate” şi-a amintit ea. „Era prea târziu”.

Pe acelaşi subiect

Familia vecină a ascuns câinii până la sosirea protecţiei animalelor, dar 12 dintre patrupezi au fost ulterior ridicaţi de autorităţi ca „dovezi”.

„Au ascuns câinii care mi-au atacat și ucis fiica de teama autorităţilor”, a scris ea într-o postare pe Facebook din data de 17 mai. „Ce este în neregulă cu acești oameni?”

Medicul legist a clasificat moartea adolescentei ca fiind accidentală

Atacul mortal a redeschis discuțiile din toată comunitatea cu privire la necesitatea de a trage oamenii la răspundere pentru faptele animalelor lor de companie. Aproximativ 250.000 de câini vagabonzi și neglijați cutreieră Navajo, conform estimărilor publicate de New Feican Mexican.

Parlamentarii au discutat recent un proiect de lege pentru stabilirea unor pedepse penale, dar președintele din Navajo, Jonathan Nez, a pus veto pe acesta, spunând că decizia nu poate merge suficient de departe și are nevoie de mai mult aport. Există doar cinci ofițeri care să ajute la abordarea atacurilor canine în ţară, care se întinde pe mai mult de 27.000 de kilometri pătrați în Arizona, New Mexico și Utah, potrivit Daily Mail.

Ofițerii de control al animalelor nu au în prezent permisiunea de a emite citații cu privire la atacurile câinilor, deşi au fost reclamare câteva zeci de cazuri de decese provocate de atacurile câinilor, iar alte persoane au fost rănite.

Anchetatorul Michael Henderson a declarat că autorităţile adună în prezent mai multe dovezi şi aşteaptă rezultatele altor probe prelevate de la câinii care aparţineau vecinului. „Cazul este destul de departe de a fi închis, departe de a fi pus deoparte ca un accident sau ca o chestiune civilă sau ceva de genul acesta”, a spus el. „Încă urmărim cu atenţie desfăşurarea anchetei ca să înțelegem cazul în măsura în care ar putea exista inclusiv elemente criminale în cele întâmplate”.

Mama a povestit că fetița ei, care avea aspirații mari şi abia aştepta să intre în echipa sportivă a liceului Cross Country, merita mai multă compasiune și simpatie din partea vecinilor care dețineau câinii și mai multă atenție din partea anchetatorilor asupra cazului. Ea a făcut presiuni ca cei vinovaţi să primească amenzi şi închisoare dacă sunt găsiţi responsabili, deși Henderson a recunoscut că nu există o cale clară prin care să se poată ajunge la un astfel de verdict.

„Sper și mă rog ca fiicei mele să i se facă dreptate”, a spus Marrisa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Fetiţă de 13 ani, ucisă de o haită de 20 de câini în timp ce se plimba pe lângă casa familiei, în SUA: „Picioarele îi erau mestecate; mă rog să i se facă dreptate”