Antena Meniu Search
x

Fost polițist din SUA, condamnat la moarte la 25 de ani după ce a plănuit uciderea soţiei

Un fost polițist și culturist din SUA a primit sentința cu moartea, la 25 de ani după ce a planificat moartea soției sale. Și-a rugat doi prieteni de la sală să o omoare

de Redactia Observator

la 30.04.2024, 16:29

Robert Alan Fratta, în vârstă de 65 de ani, urmează să fie executat în luna ianuarie pentru că a plănuit uciderea soției sale, Farah Baquer Fratta, care a fost găsită fără viață în garajul ei. Când au apărut detaliile cu privire la moartea ei, în suburbie din Houston, Texas, în 1994, s-a dezvăluit că Robert era în comunicare direct cu asasinii. Robert se afla la biserică când a fost găsită împușcată. Deși nu se afla în zonă când soția lui a fost ucisă, Robert ar fi comunicat constant cu asasinii care au împușcat-o, potrivit The Sun.

Înainte de a fi arestat și condamnat pentru crimă capitală la doi ani după uciderea lui Farah, Robert a fost interogat și a susținut că nu și-a ucis soția. La doar 24 de ore după ce a fost găsită moartă, Robert a spus presei: „Sper că îl vor găsi pe criminal în curând”, în timp ce își ștergea lacrimile și le-a zâmbit reporterilor.

Robert și Farah se aflau în mijlocul unui divorț și se luptau pentru custodia copiilor. Fostul culturist a fost acuzat că a pus laolaltă un complot prin care să-și omoare soția. Criminalii ar fi fost doi bărbați de la sala la care se antrena, Howard Guidry și Joseph Prystash. Condamnarea sa din 1996 a fost respinsă mai târziu din cauza unor probe inadmisibile.

Bărbatul a abordat șapte persoane pentru a le cere să-i omoare soția

Pe acelaşi subiect

După aceea, Robert a mers din nou în judecată în 2009 și a fost condamnat a doua oară. În timpul procesului, avocații apărării au spus că Robert a fost afectat din punct de vedere emotional, după ce tatăl său a suferit un atac cerebral, când el era încă un adolescent.

Ei au spus că el crede că este victima în tot acest proces și că i-a fost teamă să nu piardă custodia copiilor săi în urma divorțului. Procurorii l-au descris pe Robert ca fiind ceva diferit, spunând că este narcisist. Ei au mai spus că i-a manipulat pe cei din jur că ar avea „deficiență psiho-socială”. Ei au susținut că ar fi trebuit să-și dea seama de impactul pe care l-ar avea moartea soției sale asupra copiilor lor, după ce a asistat la moartea propriului său tată.

Fiica lui Robert, care avea 4 ani când mama ei a murit, a spus că nu a văzut nicio remuşcare de la tatăl ei când şi-a făcut timp să-l viziteze o dată la închisoare. Ea a adăugat chiar că a dezvoltat probleme de încredere cu bărbații și relații din cauza lui, potrivit. Robert a dezvăluit, într-un documentar numit „On Death Row”, că nu a fost niciodată atras de soția sa.

„La început, nu am fost foarte atras de ea, fizic. Dar s-a purtat minunat cu mine. Ea a vrut să gătească pentru mine, să facă curat pentru mine, să-mi spele hainele. Această femeie este minunată. Am ajuns să o iubesc și să mă îndrăgostesc de ea pentru personalitatea pe care o avea și pe baza felului în care m-a tratat”, a spus el.

Dar el a mai spus că speră cu adevărat să se căsătorească cu cineva mai înalt decât Farah și a adăugat că ea „nu îndeplinea atributele fizice” a ceea ce „căuta la o soție”. Procurorul Roe Wilson a spus că Robert a abordat „șapte persoane pentru a le cere să-i ucidă soția”, inclusiv un prieten de-al său culturist, Mike Edens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Fost polițist din SUA, condamnat la moarte la 25 de ani după ce a plănuit uciderea soţiei