Antena Meniu Search
x

Gemeni născuți în SUA, din embrioni congelați în urmă cu 30 de ani. "Am știut că ne putem încrede în puterea lui Dumnezeu"

Doi americani au devenit părinţii unor gemeni care s-au născut din embrioni congelaţi în urmă cu peste 30 de ani. Embrionii au fost înghețați pe 22 aprilie 1992. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.11.2022, 17:03

Gemenii Lydia și Timothy Ridgeway s-au născut pe 31 octombrie în Oregon din embrioni care au fost înghețați pe 22 aprilie 1992. Timp de aproape 30 de ani, embrionii au fost ținuți la un laborator de fertilitate de pe Coasta de Vest până în 2007, când cuplul anonim i-a donat la Centrul Național de Donare de Embrioni (NEDC) din Knoxville, Tennessee.

Naşterea gemenilor, considerată un miracol

Naşterea a stabilit un nou record în ceea ce priveşte cea mai îndelungată perioadă petrecută vreodată în stare de congelare de embrioni care au dus la o naştere viabilă, relatează The Independent. Embrionii au fost congelaţi în azot lichid la temperatura de -128 grade Celsius în data de 22 aprilie 1992.

„Într-un fel, ei sunt copiii noștri cei mai mari, deși sunt cei mai mici copii ai noștri”, spune tatăl.

Pe acelaşi subiect

Rachel Ridgeway, o mamă din Oregon care avea deja patru copii, i-a născut pe gemeni pe 31 octombrie 2022. Soţul ei, Philip Ridgeway, consideră că naşterea lor reprezintă un eveniment uluitor, un miracol.

„Nu căutam să obținem embrionii care au fost înghețați cel mai mult timp din lume”, a spus Philip pentru CNN. „Ne-am dorit să îi avem pe cei care au așteptat cel mai mult. În acest sens, am știut că ne putem încrede în Dumnezeu că va face tot ceea ce a plănuit și că vârsta lor nu ar fi avut cu adevărat niciun factor. Era doar o chestiune de a afla dacă asta era sau nu în planurile lui Dumnezeu”, a spus Rachel.

Gemenii soţilor Ridgeway, care au primit prenumele Lydia Ann şi Timothy, au stabilit probabil un nou record mondial, potrivit Centrului Naţional de Donare de Embrioni (NEDC), o organizaţie privată religioasă din Statele Unite, care afirmă că a contribuit la venirea pe lume a peste 1.200 de copii din embrioni donaţi.

Copil născut dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani

Precedentul deţinător al acestui record insolit, Molly Gibson, s-a născut în 2020 dintr-un embrion care a rămas congelat timp de aproape 27 de ani.

Embrionii din Tennessee au fost creaţi de medicul John David Gordon pentru un cuplu anonim, cu ajutorul tehnologiei IVF (fertilizare in vitro). Ei au fost ţinuţi într-un depozit al unei clinici de fertilitate de pe coasta vestică a Statelor Unite până în 2007, când cuplul beneficiar i-a donat către NEDC din Knoxville, Tennessee, în beneficiul unui alt cuplu.

Medicii de la o clinică parteneră, Southeastern Fertility, i-au transferat apoi în uterul viitoarei mame la începutul acestui an, relatează Agerpres. Soţii Ridgeway au alţi patru copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani, născuţi pe cale naturală. 

Cât timp pot rămâne embrionii congelaţi

Embrionii pot fi congelați până la 55 de ani de când au fost plasați pentru prima dată în depozit. Nu există dovezi care să sugereze că embrionii sunt afectați de perioada de timp pentru care sunt congelați, potrivit Autorității pentru Fertilizare și Embriologie Umană. Cu toate acestea, un studiu recent a descoperit că utilizarea unui embrion congelat pentru a concepe prin FIV a fost legată de un risc crescut de hipertensiune arterială la mame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Gemeni născuți în SUA, din embrioni congelați în urmă cu 30 de ani. "Am știut că ne putem încrede în puterea lui Dumnezeu"