Antena Meniu Search
x

Galerie foto Hărţuită pentru culoarea părului în copilărie, o tânără de 26 de ani a devenit prima femeie roşcată care a câştigat titlul Miss Anglia

O femeie care a fost hărțuită la școală din cauza culorii părului ei, a făcut istorie ca prima roșcată care a câștigat vreodată competiția Miss Anglia. Intrând în viața spectaculoasă a glamourului, Jessica Gagen face acum un pas pentru a reprezenta Anglia la Miss World.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 16:43

Studentă la inginerie aerospațială, tânăra a fost încoronată luni seară pe primul loc la prestigiosul concurs, învingând alte 30 de regine ale frumuseții în runda finală. Jessica, în vârstă de 26 de ani a fost lovită cu pumnii, scuipată și chiar arsă în tinerețe din cauza părului roșu, îndurând ani întregi chinul colegilor săi.

Tânăra şi-a îndeplinit visul în ciuda traumelor suferite în copilărie

După ce a absolvit, s-a înscris la o agenție de modele și încrederea ei a înflorit pe măsură ce a urcat pe podiumurile de pe tot globul. A obţinul chiar locul 2 la concursul Miss Anglia în 2021.

Pierzând în fața competitoarei sale Rehema Muthamia în finala de anul trecut, acest lucru nu a făcut decât să-i alimenteze determinarea. Noua Miss Anglia, care studiază pentru un master integrat în inginerie aerospațială la Universitatea din Liverpool, speră mai mult ca niciodată să câștige pentru a educa tinerii şi pentru a le arăta că orice se poate cu determinare.

Pe acelaşi subiect

Jessica militează împotriva abuzului în şcoli şi îşi doreste prin puterea exemplului ei să reducă bullying-ul în rândul tinerilor

Pe tot parcursul școlii secundare, am fost tachinată pentru că sunt roșcată", a adaugat Jessica, originară din Skelmersdale, Lancashire.

Nu am menționat prea mult acest lucru în timpul competiției de anul trecut, deoarece sunt foarte credincioasă în a lăsa negativitatea în trecut, dar, având în vedere că nu a existat niciodată o Miss Anglia roșcată, consider că este important să educ oamenii în privinţa bullyingului cu care se confruntă roșcatele în școală. Am fost lovită, scuipată și mi s-au aruncat lucruri în cap de câteva ori, dar cel mai rău a fost când o fată m-a ars pentru că aveam părul roșu", mai spune tânăra câştigătoare.

Deși a terminat pe locul secund pentru Miss Anglia 2021, Jessica a câștigat runda națională Explore the Nation la eveniment.

Şi-a început cariera de model la nivel internaţional la 18 ani, iar acum este pregătită să înfrunte cea mai mare competiție la care a participat, reprezentând Anglia pe scena mondială a frumuseţii, relatează Mirror.

M-am uitat în urmă și mă gândeam că nu sunt atât de multe roșcate la televizor. Cred că ar fi atât de bine dacă ar putea exista cineva într-o astfel de poziție care să fie roșcată. Nici anul trecut nu a existat măcar o singură roșcată la Miss World. M-am gândit că dacă aș putea câștiga asta, aș putea da putere copiilor care sunt hărțuiți pentru felul în care arată și culoarea părului lor. Sunt singura roșcată din familia mea, așa că întotdeauna am căutat pe cineva care să înțeleagă oarecum bullying-ul de la școală" a adaugat Jessica.

Tânăra nu este singura câştigătoare a unui titlu de Miss care s-a confruntat cu judecata oamenilor

Un caz asemănător, Harnaaz Sandhu, care a fost încoronată Miss Univers în 2021, a dezvăluit cum s-a îngrășat după concurs și a vorbit despre „bullyingul” cu care s-a confruntat din cauza acestuia.

Harnaaz a rupt tăcerea în legătură cu aceste comentarii în aprilie și a dezvăluit că a fost diagnosticată și cu boală celiacă din cauza căreia nu poate mânca făină de grâu și multe alte alimente. Într-un nou interviu, ea a spus despre cum s-a simțit agresată după ce a auzit părerile oamenilor despre creșterea în greutate.

Harnaaz a declarat revistei People despre creșterea ei în greutate: „Din punct de vedere fizic, am luat mai multe kilograme în plus, şi mă simt foarte confortabil în acest moment. Am fost agresată pentru că mă îngrășasem”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Hărţuită pentru culoarea părului în copilărie, o tânără de 26 de ani a devenit prima femeie roşcată care a câştigat titlul Miss Anglia