Antena Meniu Search
x

Hărţuită şi ameninţată cu moartea, Lisa-Maria, medic reputat în Austria, s-a sinucis în birou. Dădea şi 10.000 de euro lunar pentru pază

Lisa-Maria Kellermayr, medic în Austria, s-a sinucis după ce a primit ameninţări cu moartea de la activişti împotriva vaccinării anti-COVID şi din partea unor conspiraţionişti, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 17:00

Lisa-Maria şi-a luat adio de la viaţă, după un lung şir de ameninţări cu moartea
Lisa-Maria şi-a luat adio de la viaţă, după un lung şir de ameninţări cu moartea - Twitter

”Să punem capăt acestor afirmaţii alarmiste şi acestor tentative de intimidare. Ura şi intoleranţa nu au ce căuta în Austria”, denunţă preşedintele austriac Alexander Van der Bellen. Lisa-Maria Kellermayr era o reprezentantă cunoscută a luptei împotriva coronavirusului în Austria, deoarece acorda cu regularitate interviuri televiziunilor locale, în care promova vaccinarea anti-COVID.

Medicul s-a sinucis în biroul său. Ajunsese la capătul puterilor

Preşedintele austriac i-a adus un omagiu medicului, pentru angajamentul în lupta împotriva coronavirusului şi abordarea prudentă împotriva pandemiei. El a condamnat persoanele care ”au speriat-o, au ameninţat-o mai întâi pe Internet, iar apoi personal, ducându-se direct în cabinetul său”. Potrivit news.ro, presa austriacă scrie că aceasta a fost nevoită să-şi închisă temporar cabinetul, după ce a ajuns să cheltuiască între 8.000 şi 10.000 de euro lunar cu agenţi se securitate, din cauza ameninţărilor pe care le primea.

Lisa-Maria Kellermayr a fost găsită moartă vineri, în birou, în regiunea Austria Superioară. Presa austriacă scrie că lâgă corp a fost găsită o scrisoare în care-şi explica gestul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Hărţuită şi ameninţată cu moartea, Lisa-Maria, medic reputat în Austria, s-a sinucis în birou. Dădea şi 10.000 de euro lunar pentru pază