Antena Meniu Search
x

"I-a răpit viața". Un bebeluș de doar 10 săptămâni, omorât de propriul tată, în UK. Bărbatul n-a avut niciun regret

Un tată, în vârstă de 43 de ani, din UK şi-a ucis copilul de doar 10 săptămâni, în august 2020. Bărbatul și-a aflat abia acum pedeapsa, la aproximativ trei ani de la comiterea crimei.

de Cristina Cruceru

la 15.02.2023, 17:16

Un bebeluș de doar 10 săptămâni, omorât de propriul tată, în UK
Un bebeluș de doar 10 săptămâni, omorât de propriul tată, în UK - Profimedia, Shutterstock

Un tată din UK și-a ucis fiul de 10 săptămâni, după ce l-a scuturat până i-a provocat răni grave, care au dus la moartea lui. Tragedia a avut loc în august 2020, însă bărbatul și-a aflat abia acum sentința. Mama copilului l-a acuzat pe Marcus Carter, în vârstă de 43 de ani, că i-a răpit fiului lor "copilăria" și "șansa de a crește".

Inițial, Carter a negat că ar fi responsabil pentru moartea băiatului său, dar în cele din urmă a acceptat că forța pe care a folosit-o a dus la 'rănile catastrofale' ale copilului. El a fost exonerat de acuzația de crimă pentru că actul a fost o "pierdere momentană de control", potrivit BBC, citat de DailyMail.

Tatăl, găsit vinovat de moartea fiului său

Nenorocirea a avut loc la o reședință din Easton, Bristol, pe 10 august 2020, unde autoritățile britanice au fost chemate de urgență pentru face verificări cu privire la fiul lui Carter. Micuțul fusese scuturat de tatăl lui și a suferit răni grave, care au dus la moartea lui. Bebelușul a fost ulterior dus la Spitalul de Copii din Bristol pentru tratament. A murit 11 zile mai târziu.

Pe acelaşi subiect

"Dovezile medicale copleșitoare", declarațiile martorilor și imaginile de pe camerele de supraveghere ar fi arătat că tatăl bebelușului este responsabil pentru moartea lui. Se pare că l-a scuturat pe copil atât de puternic încât acesta a suferit fracturi costale, insuficiență respiratorie și o leziune cerebrală catastrofală.

Tatăl copilului a alertat autoritățile, iar până atunci a încercat să efectueze resuscitarea cardio-respiratorie a copilului. Apoi a mințit paramedicii și poliția cu privire la modul în care micuțul a suferit rănile. Abia după ce a fost pus la curent cu dovezile pe care detectivii le-au obținut, Carter a recunoscut că acțiunile sale au dus la moartea fiului său.

Mama copilului, devastată de durere

Carter a recunoscut uciderea involuntară a lui fiului său, în fața instanței, luna trecută. "Acești ultimi ani nu au fost altceva decât un coșmar viu. A fost o tortură", a declarat mama copilului. "Mă doare inima în fiecare zi și durerea este insuportabilă. Viața lui a fost furată de la el. Avea doar 10 săptămâni când a murit. I-a fost furată șansa de a crește, de a avea o copilărie, de a merge la școală și la universitate, de a avea o primă iubită, de a deveni tată și de a experimenta viața însăși. Mi-a fost furată șansa de a fi mama lui, de a avea grijă de el și de a-l iubi".

Bărbatul, condamnat la opt ani de închisoare

Inspectorul-șef Roger Doxsey, ofițerul principal de investigație, a declarat: "Acesta este un caz cu adevărat tragic și inimile noastre sunt alături de mama și de familia copilului. Forța pe care Carter a folosit-o, indiferent de motiv, a fost complet disproporționată și a dus la rănile catastrofale ale acestuia. El a refuzat să-și accepte vina în ceea ce s-a întâmplat timp de mai bine de doi ani, până când s-a confruntat cu dovezile medicale copleșitoare și cu alte dovezi adunate de la martori și de la înregistrările camerelor video.

Este o mică consolare pentru familia băiatului faptul că nu trebuie să asiste la un proces care, fără îndoială, le-ar fi provocat și mai multă suferință. Ei doreau cel mai mult ca bărbatul să le spună ce a făcut în acea zi și de ce l-a scuturat pe băiat cu atâta forță. Încă nu a făcut acest lucru, dar sperăm că ziua de astăzi este un pas important pentru ca el să accepte responsabilitatea pentru acțiunile sale și pentru viața copilului pe care a răpit-o".

Carter a fost condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare. Judecătorul a transmis că a fost clar că 'și-a jelit fiul cu adevărat', dar a susținut că bărbatul nu a arătat 'remușcări sincere', mai ales că el a mințit inițial în legătură cu incidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "I-a răpit viața". Un bebeluș de doar 10 săptămâni, omorât de propriul tată, în UK. Bărbatul n-a avut niciun regret