Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imaginea care a făcut înconjurul lumii: Băieţel de patru ani, consolat de sora lui, în timpul luptei împotriva cancerului, în SUA

Imaginea care a făcut înconjurul lumii, atingând sufletele întregii omeniri, are acum un final fericit. Băieţelul de patru ani, fotografiat alături de sora sa, care îl consola în timpul bătăliei îngrozitoare împotriva cancerului, a învins. Mama sa a făcut anunţul.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.10.2021, 10:45

Mama care a postat fotografia sfâşietoare cu fetiţa care îşi consola fratele bolnav de cancer, în timpul procedurilor de chimioterapie, a declarat cu bucurie că minunea s-a întâmplat. Copilul frumos care zâmbea în ciuda durerilor cumplite a învins boala şi a tras clopotul spitalului care anunţă că a scăpat de leucemie.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU ÎNTREAGA FAMILIE

Beckett Burge, din Texas, SUA, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută în aprilie 2018 şi a petrecut de atunci luni de zile în spital pentru tratament. Într-o fotografie postată pe reţelele de socializare în 2019, Beckett, care avea doar 4 ani la acea vreme, era consolat de sora sa Aubrey, în vârstă de 5 ani, în timpul procedurilor de chimioterapie.

Băieţelul a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută în aprilie 2018 şi a petrecut de atunci luni de zile în spital pentru tratament

Facebook/ Beckett Strong

Pe acelaşi subiect

Acum, mama lui, Kaitlin Burge, în vârstă de 30 de ani, a dezvăluit că a primit în cele din urmă analizele care confirmă că teroarea s-a terminat. Băieţelul care acum 6 ani s-a întors la şcoală, după ce săptămâna trecută şi-a luat la revedere de la cadrele medicale.

„Când am auzit că analizele sunt curate a fost uimitor. Oncologul său a venit şi a spus: «Nu mai facem chimo, am terminat. A scăpat de tot». Beckett a fost şocat când a aflat toul. Faţa i s-a luminat, dar apoi a spus că nu vrea să îi fie scoasă branula pentru că asta îl ţinuse în viaţă. Era foarte emoţionat. A terminat oficial cu leucemia şi să aflăm vestea a fost extraordinar. Credeam însă că vom fi cu toţii fericiţi, dar e cam înfricoşător. Nu mai avem chimioterapia ca o asigurare că boala va sta deoparte. Va fi o lume cu totul nouă”, a mărturisit Kaitlin.

Iubirea de soră, un ajutor pentru băieţelul bolnav de cancer

Mama a decis anterior să posteze fotografia emoţionantă a copiilor ei pentru a arăta cât de important este sprijinul familiei în perioade de criză. A povestit că după ce micuţul a vomitat, Aubrey i-a spălat mâinile şi l-a condus la canapea, înainte să se întoarcă şi să cureţe în baie. Tot ea a adăugat că atenţia fetiţei şi iubirea ei „au avut un impact foarte mare” în a-l ajuta pe fratele ei să lupte mai departe. Acum însă, Buckett a devenit uşor mai independent: de fiecare dată când Aubrey încearcă să-l ajute el insistă că o poate face singur. Familia este extrem de fericită că acum se pot juca ca doi fraţi normali, fără branule, fără vizite la spital, fără stări de rău, fără durere.

Băieţelul a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută în aprilie 2018 şi a petrecut de atunci luni de zile în spital pentru tratament

Facebook/ Beckett Strong

Nu a fost însă întotdeauna atât de uşor. Când a fost diagnosticat pentru prima dată cu boala, Buckett a stat în spital timp de o lună, alături de surioara lui. A fost supus unor puternice de chimioterapie şi a avut nevoie de transfuzii de sânge şi transfuzii de trombocite. În tot acest timp familia a fost de asemenea împărţită: Aubrey a stat la bunica ei, iar pe fiica cea mică a familiei, Chandler, care are aproape doi ani, părinţii au dus-o la unchiul ei.

Când s-au reunit, nu se mai văzuseră de când a fost diagnosticat Beckett.

"Beckett era foarte slăbit, nu putea merge și pierduse foarte mult în greutate. Pentru Aubrey era foarte ciudat și arăta diferit. Nu eram foarte siguri cum să rezolvăm situația sau dacă dorim ca ea să știe ce se întâmplă. Dar ori de câte ori a venit acasă, Aubrey încerca să afle de ce nu voia să se joace, de ce era diferit. Se întreba de ce dormea tot timpul și avea nevoie de ajutor la baie. El era mereu bolnav şi se simţea rău, iar înainte nu era aşa. Nu știa ce se întâmplă, dar știa din experiență, atunci când mai era şi ea răcită, că îi eram alături şi o ajutam să se simtă mai bine. Aşa că a învăţat din experienţa asta şi a preluat totul. Îl freca pe spate şi îi spunea că va fi bine, îi curăţa faţa şi îi spăla mâinile. Imediat după ce vomita îl ducea înapoi în sufragerie şi îl ajuta să se aşeze pe canapea. Atunci mi-a cerut să o las să cureţe baia, dar i-am spus să stea cu el pentru că voi face eu curat. Şi-a asumat însă rolul de a-l ajuta şi de a se asigura că tot ce vine în contact cu el este curat. Ea este practic al doilea lui set de ochi”, a adăugat mama.

Băieţelul a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută în aprilie 2018 şi a petrecut de atunci luni de zile în spital pentru tratament

Facebook/ Beckett Strong

Aubrey a căutat însă printre fotografiile fratelui ei şi a început să îl întrebe de toate echipamentele medicale care îl înconjurau, disperată să îi revină prietenul său şi „să plece boala”„I-am făcut fotografii în timp ce era în spital şi ea se uita prin ele în telefonul meu şi mă întreba: «de ce are mască la gură?» Îl privea în timp ce medicii îi făceau injecţii şi perfuzii cu tot felul de medicamente, în timp ce el stătea acolo neajutorat. Nu era sigură de ce se întâmplă, dar ştia deja că ceva nu e în regulă cu cel mai bun prieten al ei. I-am explicat că s-a îmbolnăvit cu adevărat, nu era din cauza a ceva ce a mâncat sau ceva, nu a făcut ea nimic ca să se îmbolnăvească şi nu puteam face noi nimic pentru a-şi reveni. I-am explicat totul alături de un asistent social. Am fost foarte deschişi cu ea, aşa că orice întrebări avea le discutam şi îi explicam alături de Buckett"

Întoarcerea la normalitate 

Băieţelul a arătat o forţă incredibilă, în ciuda faptului că trebuia să ia pastile pentru chimioterapie în fiecare seară şi mergea la spital regulat pentru tratament.

„Situaţia sa a început «peste noapte» cu o infecţie la ureche. Nu sugera nimic că ar avea ceva serios, mai ales leucemie, a mai spus Kaitlin.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acum că analizele sunt curate, mama a spus că îl vede în sfâşit fericit, comportându-se ca orice copil de vârsta lui. „Se văd încă efectele secundare ale chimioterapiei. Are dureri de picioare şi se mai simte slăbit, dar este fericit. Când îşi va scoate branula în două săptămâni va fi cireaşa de pe tort pentru el. Se pot juca ca doi fraţi normali acum. Îi duc eu la şcoală dimineaţa, dar se întorc singuri cu bicicleta, împreună. Sunt fericiţi, se joacă împreună. Iar Aubrey face acum parte dintr-o echipă de majorete”, a conchis mama lui Buckett.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Imaginea care a făcut înconjurul lumii: Băieţel de patru ani, consolat de sora lui, în timpul luptei împotriva cancerului, în SUA