Antena Meniu Search
x

Iubire interzisă: Doi fraţi din Germania s-au îndrăgostit unul de celălalt şi au patru copii împreună. „Nu ne simțim vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat între noi"

O iubire interzisă care a şocat întreaga lume. Doi fraţi s-au îndrăgostit unul de celălalt şi au avut împreună patru copii. Povestea lor a declanșat o furtună în presă, când relația a ieșit la iveală în 2001. Acum, cuplul a promis că va contesta legile din Germania privind incestul, care interzice relaţiile sexuale între frați. În plus, cei doi spun că vor rămâne împreună pentru copiii lor.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 01.05.2022, 18:18

Susan Karolewski s-a reunit cu fratele ei mai mare, Patrick Stuebing, la 20 de ani după ce acesta a scăpat din casa lor abuzivă, când a fost adoptat la vârsta de trei ani, în fosta Germanie de Est. Dar la doar șase luni de la moartea mamei lor biologice, cei doi, atunci în vârstă de 16 și 23 de ani, au descris că iubirea unuia pentru celălalat s-a transformat într-o relație sexuală tulburătoare.

Perechea are patru copii, dintre care doi sunt cu handicap grav, în timp ce Patrick ispășește două pedepse de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de incest. În 2012, Patrick a făcut apel la Curtea Drepturilor Omului în încercarea de a-și pecetlui uniunea șocantă, susținând că el și Susan aveau dreptul la viață de familie. Vorbind la acea vreme, Patrick susţinea: „Nu ne simțim vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat între noi.

Vrem ca legea care face din incest o crimă să fie abolită”. Patrick s-a născut într-o familie care a luptat în 1977, la Leipzig, și a fost unul dintre cei opt copii. La vârsta de trei ani, el a fost dat în grijă după ce a fost atacat cu un cuțit de tatăl său alcoolic.

El a fost adoptat de părinții săi adoptivi la vârsta de 7 ani, la aproape 160 de mile distanță, în orașul Portsdam. Sora lui, Susan, s-a născut în 1984, în ziua în care divorțul părinţilor lor a fost finalizat. Susan, care este cu dizabilități mintale, a crescut în aceeași gospodărie abuzivă din care fratele ei a reușit să scape și avea educaţie slabă, abia știa să citească și să scrie.

Pe acelaşi subiect

Unii dintre cei șase frați și surori au murit după ce s-au născut cu dizabilități. Cei doi se întâlnesc în cele din urmă în 2000, când Patrick și-a căutat familia biologică, dar relația lor s-a intensificat la doar șase luni după ce mama lor, Ana Marie, a murit în urma unui atac de cord.

Susan a devenit foarte dependentă de fratele ei. Avea doar 16 ani când ea și Patrick, pe atunci 23 de ani, și-au început relațiile incestuale. Vorbind pentru The Mail în 2007, el a spus: „Am rămas amândoi treji până târziu în noapte pentru a vorbi unul cu celălalt despre speranțele și visele noastre”.

Susan a spus: „Nu ne-am cunoscut în copilărie, nu este la fel pentru noi. Ne-am îndrăgostit ca adulți și dragostea noastră este reală. Nu putem face nimic în privința asta. Am fost amândoi atrași unul de celălalt și natura şi-a urmat cursul. A fost atât de simplu. Ce altceva am putea face? Ne-am urmat instinctul și inimile”.

Până în octombrie 2001, Susan a rămas însărcinată cu primul ei copil și a născut un băiețel cu dizabilități severe, pe nume Erik. O asistentă a devenit suspicioasă și i-a contactat pe polițiștii germani înainte ca Patrick să primească un an de închisoare cu suspendare pentru incest, în timp ce Susan, în vârstă de 17 ani, a fost plasată în îngrijire fiind minoră.

Perechea a continuat să se întâlnească în secret, iar Susan a mai avut trei copii. Nancy, Sophia şi încă o fiică, Sarah, născută şi ea cu dizabilităţi. Patrick a fost condamnat la zece luni de închisoare pentru a doua sa condamnare pentru incest și apoi a treia oară pentru încă doi ani și jumătate. Perechea nu a recunoscut că micuţii s-au născut cu dizabilități din cauza relației lor incestuoase.

Doi dintre copiii sunt cu dizabilităţi 

Vorbind în 2007, Patrick a spus: „Doi dintre copiii noștri sunt cu dizabilități, dar asta nu are neapărat legătură cu faptul că suntem frați. Există persoane cu dizabilități în familia noastră. Am avut șase frați și surori care nu au supraviețuit în unele cazuri pentru că erau cu dizabilități".

În timp ce Patrick se afla în spatele gratiilor, Susan le-a spus reporterilor că nu ar putea trăi fără el - în ciuda faptului că a conceput un al cincilea copil cu un alt bărbat.

Patrick a suferit o vasectomie în 2004 și a încercat să schimbe legea germană care a făcut ilegal incestul în încercarea de scăpa de închisoare.

Dar în 2008, Curtea Constituțională Federală a Germaniei a menținut legea și i-a respins recursul. În 2012, Patrick a făcut apel și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, spunând că perechea are dreptul la viață de familie și la intimitate. Din nou, recursul a fost respins după ce instanța a decis că fraţii au fost trataţi corect de autoritățile germane.

Cuplul l-a vizitat adesea pe fiul lor, Erik, la casa sa de plasament și a susținut în mod senzațional că, dacă primul lor copil nu ar fi fost luat, nu ar fi mai avut copii. „Când vezi copilul tău îngrijit de altcineva atunci când ar trebui să fie cu tine, este greu de suportat pentru orice părinte. Dacă este handicapat, ei bine, acesta este un motiv în plus pentru care ar trebui să avem grijă de el”.

Vorbind despre vasectomia lui, el a spus: „Nu există niciun motiv să mă închidă acum. Nu vreau să mă întorc la închisoare și știu că nu ne vom părăsi niciodată unul pe celălalt. Dacă cineva se îndoiește de dragostea noastră, ar trebui să vadă că nu vom fi ținuți despărțiți.”

În 2014, Consiliul German de Etică a votat în favoarea permiterii incestului între frați. S-a susținut că riscul de dizabilitate nu a fost suficient pentru a justifica legea după revizuirea cazului cuplului german. Legea rămâne încă în Germania, relațiile incestuale dintre frați fiind ilegale.

Se crede că perechea încă locuiește împreună în estul Germaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Mapamond » Iubire interzisă: Doi fraţi din Germania s-au îndrăgostit unul de celălalt şi au patru copii împreună. „Nu ne simțim vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat între noi"