Antena Meniu Search
x

Iubita i-a refuzat cererea în căsătorie, iar el a omorât-o. Închisoare pe viaţă pentru tânărul irakian care şi-a înjunghiat iubita

Un irakian care și-a ucis iubita iraniană cu un cuțit de 15 cm și apoi a încercat să o decapiteze după ce ea i-a respins cererea în căsătorie a fost condamnat zilele acestea la închisoare pe viață.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 26.12.2021, 21:07

A fost ucisă pentru că nu a vrut să se căsătorească cu iubitul ei
A fost ucisă pentru că nu a vrut să se căsătorească cu iubitul ei - Shutterstock - foto ilustrativ

Inculpatul, Zyad S., în vârstă de 25 de ani, a fost judecat în Germania pentru moartea iubitei sale, Fatemeh B., în vârstă de 28 de ani, pe care a înjunghiat-o cu un cuțit după ce aceata i-a refuzat cererea în căsătorie, în primăvara anului 2019. Procesul lung de aproape trei ani s-a încheiat zilele trecute cu un verdict care îi dă fiori reci bărbatului: închisoare pe viaţă, scrie Daily Mail.

El a primit condamnarea pe viață pe 20 decembrie, anul acesta, la o rejudecare a cazului, după ce primise o sentință inițială de 12 ani pentru omor din culpă, dar care a fost considerată prea blândă de către Curtea Federală de Justiție (BGH) din Germania. Judecătorul Gesine Brunkow a declarat instanței că o tăietură adâncă găsită pe gâtul femeii „sugerează impresia unei tentative de decapitare”.

Ucisă de iubit

Judecătorii au auzit din partea martorilor că Fatemeh, care a început o relație cu Zyad cu doar trei luni înainte de moartea ei, a fost supusă unui comportament inadecvat, fiind frecvent controlată și a refuzat propunerile anterioare ale iubitului ei de ase căsători cu el. După ce a ajuns la concluzia că iubita lui nu va accepta niciodată propunerile lui, Zyad a decis să o omoare.

Pe acelaşi subiect

În seara de 16 februarie 2019, Zyad a luat-o pe Fatemeh în mașina lui, unde ascunsese un cuțit  A condus-o pe tânără într-un loc ferit de ochii lumii, în mediul rural, acolo unde a ucis-o.  A fost găsită cu 34 de răni de cuțit în zona gâtului. 

Inculpatul a recunoscut că a înjunghiat-o pe Fatemeh, dar a pledat pentru ucidere din culpă, spunând că a făcut acest lucru din gelozie pentru că victima l-a provocat în mod deliberat.  Tatăl lui Fatemeh, Kheirollah, în vârstă de 60 de ani, și sora Sara, în vârstă de 24 de ani, și-au exprimat dezgustul la începutul acestui an față de condamnarea inițială a lui Zyad pentru ucidere din culpă, spunând că nu ar trebui să iasă niciodată din închisoare. 

La înmormântarea lui Fatemeh din 2019, pastorul a vorbit despre o tânără iraniană iubitoare de distracție, care sosise în Germania cu trei ani în urmă fără familia ei. Pastorul a spus: „Prietenii tăi de aici erau ca o familie pentru tine”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Iubita i-a refuzat cererea în căsătorie, iar el a omorât-o. Închisoare pe viaţă pentru tânărul irakian care şi-a înjunghiat iubita