Antena Meniu Search
x

Curs valutar

L-au dus de mai bine de 10 ori la Urgenţe, dar medicii le-au spus de fiecare dată că are doar o bronşiolită. Moarte tragică pentru micuţul de doar un an

Tragedie fără margini pentru o familie din Kent, Marea Britanie. Şi-au dus copilul de mai bine de zece ori la Urgenţe, dar medicii nu au reuşit să îşi dea seama ce este în neregulă cu starea micuţului. Băieţelul de doar un an s-a stins în mod tragic, în braţele părinţilor.

de Larisa Andreescu

la 02.08.2024 , 18:07

- Arhiva familiei

Archie Squire a fost dus la Urgenţe de mai bine de zece ori în primul său an de viaţă, dar cadrele medicale au ignorat de fiecare dată îngrijorările specificate de părinţi, povestesc aceştia. Micuţul ar fi prezentat mai multe simptome între care constipaţie şi probleme respiratorii, dar li s-a spus că este vorba doar de o infecţie toracică.

Lauren Parrish și Jake Squire susțin că Archie a fost externat în mai multe rânduri și diagnosticat cu bronșiolită, o infecție respiratorie comună. În noiembrie anul trecut, a fost internat o ultimă dată la spitalul Queen Elizabeth the Queen Mother din Margate cu constipație și vărsături.

Băieţelul a murit la trei zile după ce a aniversat un an

Articolul continuă după reclamă

În mod tragic, la doar trei zile după prima sa aniversare, băiatul a murit în urma a două stopuri cardiace separate. O autopsie a constatat că Archie avea o afecțiune cardiacă rară, numită inversiune ventriculară cardiacă izolată, care nu fusese depistată în ciuda faptului că părinţii l-au dus în nenumărate rânduri la spital.

Această afecţiune apare atunci când camerele inimii - ventriculele - sunt în poziții greșite, adică atriul stâng intră în ventriculul drept și atriul drept intră în ventriculul stâng. Studiile au sugerat că mai puțin de 50 de cazuri de inversiune ventriculară izolată au fost raportate la nivel mondial începând cu 1966.

O anchetă a East Kent Hospitals Trust privind decesul, ordonată de medicul legist, ar fi constatat că au existat "oportunități nenumărate" de a recunoaște o "stare cardiacă anormală" pe o radiografie - în octombrie 2023.

La momentul decesului, Archie nu fusese încă supus unui consult EKG. Ulterior, în urma anchetei, s-au găsit şi alte nereguli în ceea ce priveşte asistenţa oferită copilului. Printre acestea s-au numărat întârzieri în acceptarea trimiterilor la medicul de familie, scrisori medicale, vizite și internări anterioare care nu au fost revizuite și informații medicale care nu au fost întotdeauna împărtășite în mod corespunzător, potrivit The Sun. De asemenea, potrivit raportului de 89 de pagini, medicii nu au luat nici măcar o dată în considerare schimbarea diagnosticului, insistând de fiecare dată că este vorba de o bronşiolită.

Părinții lui Archie l-au descris ca fiind "un băiețel fericit care zâmbea mereu".

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Mapamond » L-au dus de mai bine de 10 ori la Urgenţe, dar medicii le-au spus de fiecare dată că are doar o bronşiolită. Moarte tragică pentru micuţul de doar un an