Antena Meniu Search
x

"M-a îmbrățișat. Îi era foame, săracul". Un pescar din SUA a fost găsit în viață, după ce a naufragiat 13 zile pe mare. Cum a reușit să supraviețuiască

Un pescar care a stat în derivă timp de aproape două săptămâni a fost găsit în viață plutind într-o barcă de salvare la aproximativ 110 km în largul coastei de vest a SUA. Bărbatul a fost găsit la o zi după ce autoritățile au decis să suspende căutările. Disperat și recunoscător, i-a îmbrățișat strâns pe cei care l-au găsit și le-a mulțumint pentru că i-au salvat viața. Colegul lui însă este încă de negăsit.

de Redactia Observator

la 29.10.2023, 16:33

Un pescar din SUA a fost găsit în viață, după ce a naufragiat 13 zile pe mare. Cum a reușit să supraviețuiască
Un pescar din SUA a fost găsit în viață, după ce a naufragiat 13 zile pe mare. Cum a reușit să supraviețuiască - US COAST GUARD

Salvatorii canadieni care l-au găsit spun că a prins și a mâncat un somon pentru a supraviețui. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, părăsise Grey Harbor din statul Washington pe 12 octombrie.

Ryan Planes și unchiul său John din Sooke, un oraș de pe insula Vancouver din Columbia Britanică, au fost cei care i-au salvat viața pescarului, potrivit BBC.

Bărbatul a fost singur pe plută timp de 13 zile și că a prins un somon după ce a rămas fără mâncare

„Am văzut ceea ce părea o plută de salvare în depărtare și am alergat înăuntru și i-am pus binoclul, apoi a tras o rachetă de semnalizare”, a spus Ryan. 

Pe acelaşi subiect

"L-am tras la bord. M-a îmbrățișat puternic și a fost emoționant. I-am făcut micul dejun. A băut trei sticle de apă. Îi era destul de foame, săracul.", a continuat John. 

El a adăugat că bărbatul i-a spus că a fost singur pe plută timp de 13 zile și că a prins un somon după ce a rămas fără mâncare. Bărbatul pare să fie în stare stabilă, spun oficialii, și a fost transportat înapoi la țărm de Garda de Coastă canadiană și de o altă agenție de salvare canadiană. 

Un alt marinar care a plecat cu el nu a fost găsit, iar Garda de Coastă spune că incidentul „rămâne în curs de anchetă”. Nu este clar dacă intenționează să reia căutările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "M-a îmbrățișat. Îi era foame, săracul". Un pescar din SUA a fost găsit în viață, după ce a naufragiat 13 zile pe mare. Cum a reușit să supraviețuiască