Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Mă simt ca o proastă. Nu pot să cred că sunt una din femeile alea". Cum a ajuns o femeie să rămână fără 7.500 $, după o "ofertă" acceptată pe Tinder

O mamă singură cu trei copii a rămas fără economiile de 7.500 de dolari după ce s-a cunoscut cu un tânăr pe Tinder. Schema prin care escrocul a lăsat-o pe femeie fără bani. 

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 22:03

Cum a ajuns o femeie să rămână fără 7.500 $, după "o ofertă" acceptată pe Tinder
Cum a ajuns o femeie să rămână fără 7.500 $, după "o ofertă" acceptată pe Tinder - Shutterstock (poză ilustrativă)

Natalie Foster, 42 de ani, a început să vorbească cu un bărbat de pe Tinder în urmă cu trei săptămâni. Părea că cei doi se înțeleg de minune, asta până când „James”, așa cum s-a prezentat, a început să vorbească neîncetat despre cripto. El a convins-o pe Natalie să obțină un portofel virtual cripto. 

S-a lăsat păcălită de o minciună

Apoi a covins-o pe femeie să încarce bani și să facă tranzacționare cu criptomonede. Escrocul a păcălit-o pe femeie că ar fi făcut profituri de până la 86.000 de dolari. Înainte să-și poată retrage banii în numerar, contul ei a ajuns rapid la zero. Și-a dat seama apoi că cei 7.500 de dolari investiți în cripto au ajuns direct în buzunarul escrocului. 

Articolul continuă după reclamă

„Mă simt ca o proastă, mă simt ridicol. Nu pot să cred că sunt una dintre acele femei despre care am citit în ziar”, a spus femeia.

Pe acelaşi subiect

„Arăta ca un tip foarte arătos, avea câini drăguți și era foarte nerăbdător, nu mi-a plăcut asta. Nu sunt un jucător de noroc, dar a fost foarte convingător. Mi-a spus să pun 385 de dolari și apoi să-i transfer pe o platformă de tranzacționare. Am făcut-o și apoi am făcut profit de 100 de dolari”, a povestit femeia. 

Natalie a mai investit apoi alți 125 de dolari pe platforma de tranzacționare și a câștigat alți 120 de dolari, deși nu va primi niciodată banii. Câteva zile mai târziu, James a spus că seara următoare va fi „o noapte foarte mare”.

„M-a convins să pun și mai mulți bani, așa că am pus 2.600 de dolari. Apoi a spus că a luat legătura cu unchiul său, care era expert în cripto, care i-a spus că era pe cale să se încheie o înțelegere o dată în secol și că aș putea obține un profit de 800%", a spus femeia. 

A rămas fără toate economiile ei

Natalie a retras apoi toți banii care îi mai rămăsese din economiile ei și i-a transferat în contul de tranzacționare cripto, însumând 4.500 de dolari. Apoi a fost adăugată pe un grup de WhatsApp cu un bărbat care se pretindea a fi unchiul bărbatului de pe Tinder și o altă persoană. Potrivit lui Natalie, au făcut apoi o tranzacție care a adus un profit de 86.000 de dolari pe contul ei de pe platforma de tranzacționare.

„Apoi am contactat serviciile pentru clienți care au spus că le datorez o taxă de 20% către un cont bancar din New York în valoare totală de 25.000 de dolari”. Dar apoi James a transferat 5.000 de dolari în contul ei din platforma de tranzacționare.

„În acest moment, am crezut că este încă legal, dar apoi am vorbit cu fostul meu partener și m-a trezit la realitate. Mi-am dat seama că m-am îndrăgostit de o înșelătorie”.

Natalie spune că privind în urmă, au existat „toate aceste steaguri roșii”, inclusiv faptul că James a spus că era german, dar fără accent german. După cele întâmplate, femeia spune că a avut de mai multe ori gânduri sinucigașe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Mapamond » "Mă simt ca o proastă. Nu pot să cred că sunt una din femeile alea". Cum a ajuns o femeie să rămână fără 7.500 $, după o "ofertă" acceptată pe Tinder