Antena Meniu Search
x

Galerie foto Mamă în lacrimi după ce a aflat motivul pentru care ochii băiețelului ei de 2 ani își schimbau culoarea la lumina slabă, în Anglia

O mamă a rămas cu inima frântă după ce a descoperit motivul pentru care culoarea ochilor băiețelului ei de doi ani se schimbă la lumină slabă. Katy Mosley, în vârstă de 27 de ani, din Marea Britanie, l-a dus pe micuțul Kenny Chapman, în vârstă de 2 ani, la oftalmolog, după ce a observat că pupila ochiului drept devenea albă la lumină slabă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.11.2021, 14:05

Mamă a doi copii din Guisborough, North Yorkshire, a spus că a observat pentru prima dată o „strălucire” în ochiul lui Kenny când erau la casa unui prieten, în luna august.

Ea a spus că putea efectiv să vadă ”în interiorul” ochiului fiului ei, la lumina unei lămpi, așa că a decis să meargă cu el la doctor. 

Mamă în lacrimi după ce a aflat motivul pentru care ochii băiețelului ei de 2 ani își schimbau culoarea la lumina slabă

Evening Gazette

După un consult la medicul de familie, Kenny a fost trimis la Spitalul de Copii din Birmingham, unde i s-a făcut o ecografie la pupilele lui dilatate. Katy a primit apoi vestea sfâșietoare că fiul ei avea o tumoare care era aproape de gradul E - cel mai grav tip.

Pe acelaşi subiect

Copilul de doi ani a fost diagnosticat cu retinoblastom

Copilul a fost diagnosticat cu retinoblastom, care afectează bebelușii și copiii mici, iar lui Katy i s-a spus că va avea nevoie de șase serii obositoare de chimioterapie.

Mama a spus că a fost devastată să afle că fiul ei are o formă rară de cancer.

„Doctorul care a făcut procedura s-a așezat. Mi-am putut da seama după fața lui că ceva nu era în regulă. Îmi amintesc că ne-a spus: în primul rând, ce știi despre retinoblastom? A fost absolut sfâșietor. Auzi aceste povești, dar nu crezi că o vei trăi tu vreodată”, a spus mama lui Kenny, potrivit The Sun.

„Ne-au arătat imaginile din interiorul ochiului drept al lui Kenny. Se vedeau tumora și o mulțime de cercuri albe care pluteau în jurul ochiului lui. Ne-au spus, de asemenea, că retina lui s-a desprins complet în interiorul ochiului”, a mai spus ea.

Părinții să fie atenți la ochii copiilor lor, la schimbări de culoare sau sensibilitate

Medicii i-au spus tatălui lui Katy și Kenny, Brad Chapman, în vârstă de 26 de ani, că fiul lor va avea nevoie de șase serii de chimioterapie la Royal Victoria Infirmary din Newcastle.

Katy a aflat că fiul ei va avea nevoie de chimioterapie injectată în ochi, iar nivelul lui de vedere va depinde de modul în care decurge tratamentul.

Katy ține acum un jurnal online cu tratamentul lui Kenny la fiecare trei până la patru săptămâni și i-a îndemnat și pe alți părinți să fie conștienți de strălucirea care poate apărea în ochiul unui copil.

A fost creată și o pagină Just Giving pentru a sprijini familia pentru tratamentul băiețelului, care a strâns până acum peste 700 de lire sterline.

Ce este retinoblastomul

Retinoblastomul este cancerul retinei - mucoasa sensibilă la lumină din partea din spate a ochiului. Potrivit NHS, aproximativ 45 de copii sunt diagnosticați cu această afecțiune în Marea Britanie în fiecare an. Dacă este depistată devreme, mai mult de nouă din 10 copii cu această afecțiune sunt vindecați.

Simptomele includ o reflexie albă neobișnuită în pupilă, o schimbare a culorii irisului, un ochi roșu sau inflamat și vedere slabă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Mamă în lacrimi după ce a aflat motivul pentru care ochii băiețelului ei de 2 ani își schimbau culoarea la lumina slabă, în Anglia