Antena Meniu Search
x

Video Medic grec, ucis cu sălbăticie de un tâlhar român în centrul Atenei. Scenariul odios al crimei, pe masa judecătorilor eleni

Scena uciderii sălbatice a medicului elen Christos Fotios, în vârstă de 70 de ani, în cabinetul său din Atena, de către un tâlhar român și un escroc grec care s-au dat drept pacienți, condamnându-l la o moarte înfiorătoare, a ajuns marţi, 14 iunie, pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel din capitala elenă. În prima instanţă, cei doi au primit detenție pe viaţă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.06.2022, 14:19

Potrivit informațiilor din dosarul cauzei și a celor prezentate la instanța de fond, medicul a fost atacat cu o barbarie fără precedent. Atenție, informații cu puternic impact emoțional!

Românul și grecul l-ar fi imobilizat, legându-i picioarele și brațele cu o cravată şi bandă izolatoare, apoi l-ar fi sugrumat cu o eșarfă. Nefericitul doctor a implorat ajutor timp de cel puțin cinci-șase minute până a murit. 

Românul și grecul, condamnați pe viaţă în prima instanţă

Cei doi infractori, românul de 55 de ani și grecul de 62 de ani, care au primit condamnări pe viaţă în prima instanță, au revenit din nou pe băncile acuzaților, pentru judecarea apelului. 

Pe acelaşi subiect

"Clientul meu nu a intenționat niciodată să-l omoare pe doctor și, desigur, nici să-l jefuiască. Încă de la început, el și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate. Întregul dosar dovedește neparticiparea sa la tâlhăria după crimă", a declarat pentru protothema.gr Alexandros Papaioannidis, avocatul grecului de 62 de ani condamnat la închisoare pe viață.

Filmul crimei din centrul Atenei

Scena sumbră din cabinetul medicului Christos Fotios, în vârstă de 70 de ani, a avut loc în după-amiaza zilei de 5 aprilie 2017. Tâlharul român, în declarațiile sale inițiale și după ce a recunoscut că ce a făcut este îngrozitor, a spus că în zilele care precedat crima l-a vizitat pe doctor ca şi pacient. Atunci a aflat că medicul deține sume mari de bani şi a hotărât să-l jefuiască.

Românul împreună cu grecul de 62 de ani, cunoscut poliţiştilor pentru infracţiuni de tâlhărie, deținere de arme, furturi, răpiri și încălcări ale legii jocurilor au mers la biroul lui Fotios și, după ce l-au imobilizat, l-au legat de mâini cu o cravată și bandă izolatoare. Doar că victima a reacționat şi, într-un ultim efort de a-și salva viața, a început să ţipe. În acel moment, agresorii au trecut la faza odioasă a planului lor. L-au aruncat pe bătrân la podea, iar unul dintre ei l-a sugrumat cu o eșarfă până ce bietul om şi-a dat utima suflare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

L-ar fi ucis în căutarea unei viori Stradivarius

Potrivit patrisnews.com, românul şi grecul îl vizaseră pe doctor din cauza unei viori Stradivarius cu o valoare de peste 1,5 milioane de euro. O vioară pe care oricât de mult au căutat-o ​​nu au găsit-o. Și au căutat mult, deoarece fiul victimei a mărturisit că biroul tatălui său era complet răvăşit.

Cu toate astea, niciodată, în timpul procesului, nu s-a dezvăluit că cei doi ar fi căutat celebra vioară.

Când a sosit poliția, ucigașii erau încă în cabinet

Locatarii imobilului au auzit țipetele bătrânului și au alertat Poliția, intervenţia rapidă a agenţilor ducând la prinderea rapidă a celor doi. Românul și-a mărturisit fapta, în timp ce grecul susţine că nu a fost implicat în jefuirea și uciderea medicului și că se afla acolo dintr-un alt motiv, după o întâlnire pe care o avusese cu românul. Ambii au fost condamnați în primă instanță la închisoare pe viaţă.

Marţi, Curtea de Apel din Atena a început judecarea recursului în acest proces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Medic grec, ucis cu sălbăticie de un tâlhar român în centrul Atenei. Scenariul odios al crimei, pe masa judecătorilor eleni