Antena Meniu Search
x

Autoarea eseului „Cum să-ți omori soțul”, condamnată la închisoare pe viață după ce şi-a ucis soţul

Un judecător din Oregon a condamnat-o la închisoare pe viață pe Nancy Crampton Brophy, scriitoarea care se pare că și-a prezis crima într-un eseu intitulat „Cum să-ți ucizi soțul”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.06.2022, 10:40

Nancy Brophy
Autoarea eseului „Cum să-ți omori soțul”, condamnată la închisoare pe viață după ce şi-a ucis soţul - Multinomah COunty Sheriff's Office

Crampton Brophy, în vârstă de 71 de ani, a fost găsită vinovată de crimă de gradul doi luna trecută. Un juriu a constatat că în 2018 și-a împușcat soțul cu care era împreună de mai bine de 26 de ani pentru a primi asigurarea de viaţă de 1,5 milioane de dolari.

Primele semne ale problemelor care urmau să apară

Înainte de crimă, Crampton Brophy devenise cunoscută ca autoarea unor cărţi şi eseuri de dragoste și suspans aburind includ romane precum „Soțul greșit” și „Iubitul greșit”, relatează BBC. Răposatul ei soț, Daniel Brophy, era bucătar și profesor respectat la Institutul Culinar din Oregon. A fost găsit împușcat de două ori în bucătăria Institutului, în iunie 2018. Luna trecută, Nancy a fost găsită vinovată de crimă şi condamnată la închisoare pe viaţă pentru fapta ei.

Cazul a atras multă atenție din cauza unui eseu pe care femeia a scris-o cu câţiva ani înainte de crimă, intitulat „Cum să-ți ucizi soțul”.

Pe acelaşi subiect

„Lucrul pe care îl știu despre crimă este că fiecare dintre noi o avem în el/ea când este împins suficient de departe”, spusese ea în postarea ștearsă ulterior. Femeia a enumerat o serie de moduri de a comite o crimă maritală, de la arme și cuțite la otravă și asasini înainte de a scrie „este mai ușor să dorești moartea oamenilor decât să-i ucizi de fapt”.

„Dacă crima ar trebui să mă elibereze, cu siguranță nu vreau să petrec niciun timp în închisoare”, a mai spus ea.

Indiciile care au dat-o de gol pe soţia criminală

Un judecător a decis împotriva admiterii eseului ca probă la proces, deoarece a fost scris cu câţiva ani înainte, ca parte a unui seminar destinat autorilor aflaţi la început de carieră. Procurorii nu au avut însă nevoie de textele din eseu. Ei au susținut cu succes că Nancy Brophy a avut motivul și mijloacele pentru a-și ucide partenerul, arătând că cei doi erau într-un punct greu al vieţii din punct de vedere financiar, ea beneficiind de o sumă colosală prin asigurarea lui de viaţă.

Femeia a fost văzută conducând spre şi dinspre Institut la momentul crimei, potrivit imaginilor de supraveghere prezentate în instanţă. În plus, deși poliția nu a găsit niciodată arma crimei, s-a dovedit că a cumpărat o armă de aceeași marcă și model. Un juriu format din 12 persoane a găsit-o vinovată de crimă de gradul doi, în urma deliberărilor care au durat 2 zile.

Soţul îi fusese "cel mai mare fan" şi o susţinea în carieră

Nancy are posibilitatea de a fi eliberată condiţionat după 25 de ani de închisoare; avocaţii ei intenţionează să facă recurs. Înaintea condamnării, prietenii și membrii familiei regretatului bucătar au făcut mai multe declarații.

„Ai ales să îl minți, să îl înșeli, să furi, să îl trădezi și în cele din urmă să-l ucizi pe bărbatul care a fost cel mai mare fan al tău”, a spus Nathaniel Stillwater, fiul lui Brophy, dintr-o căsătorie anterioară. „Ai fost – ca să împrumut din cartea ta, – soția greșită”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Autoarea eseului „Cum să-ți omori soțul”, condamnată la închisoare pe viață după ce şi-a ucis soţul