Antena Meniu Search
x

Foto Moartea cumplită a unui băieţel de 8 ani din Brazilia: A plonjat în gol 15 metri de pe un tobogan de apă, despre care nu ştia că fusese demontat

O greşeală fatală a dus la moartea unui băieţel de doar 8 ani. Micuţul a plonjat în gol 15 metri şi s-a ales cu răni deosebit de grave, din cauza unui tobogan de apă despre care nu şi-a dat seama că este în reparaţii. Un inginer şi managerul parcului acvatic în care acesta şi-a găsit sfârşitul sunt acum acuzaţi de omor din culpă, pentru că nu au luat toate măsurile necesare pentru a asigura zona în care se făceau reparaţii.

de Redactia Observator

la 17.03.2023, 13:40

Un inginer și managerul parcului acvatic se confruntă cu acuzații de omor din culpă, după ce băieţelul de opt ani a murit după ce a căzut 15 metri pe un tobogan de apă demontat. Noile rapoarte dezvăluie că gardul care izola toboganul, care se afla în reparaţii, a fost îndepărtat la ordinul managerului, relatează Mirror.

Incidentul a avut loc în februarie anul trecut, când micuțul Davi Lucas de Miranda a intrat pe toboganul diRoma Acqua Park din Caldas Novas, Brazilia. Fără să-și dea seama că fusese parțial demontat pentru întreținere, el a plonjat în gol, înainte de a se lovi de structura din lemn și metal.

Băiatul s-a rostogolit apoi într-o piscină adâncă de aproape 1 metru. Deşi a fost salvat în viață, cel mic a murit mai târziu, la spital.

Greşeala fatală a managerului 

Pe acelaşi subiect

Investigațiile au relevat că gardul care trebuia să protejeze intrarea pe tobogan a fost înlăturat la instrucțiunile managerului. Dacă gardul nu ar fi fost îndepărtat, micuțul Davi nu ar fi putut avea acces pe tobogan, a concluzionat ancheta Poliției Civile în caz.

Doar unul dintre cele patru tobogane de apă a fost închis, spun anchetatorii, iar victima a coborât într-unul dintre tuburile deschise, care era demontat. 

În procesul-verbal de investigație se menționa: "Se poate observa comportamentul nesăbuit din partea managerului, din moment ce ancheta a arătat că acesta a dispus montarea gardului, mai exact la baza scărilor care ducea la platforma de unde au început toboganele de apă, care a fost construită conform comandei. Totuși, ulterior, împrejmuirea fiind instalată într-o zonă exterioară, managerul a stabilit ca bariera de pe scări să fie îndepărtată. Dacă nu ar fi procedat în acest fel, copilul cu siguranță nu ar fi putut să urce până la toboganul de apă de unde a căzut".

Șeful poliției, Rodrigo Pereira, a adăugat că cei doi acuzați și-au încălcat obligația de îngrijire nereușind să desemneze angajați să păzească șantierul în timpul orelor de funcționare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Moartea cumplită a unui băieţel de 8 ani din Brazilia: A plonjat în gol 15 metri de pe un tobogan de apă, despre care nu ştia că fusese demontat