Antena Meniu Search
x

„Nu vreau să mai trăiesc”. O mamă a patru copii din Ucraina a fost prinsă și violată de doi soldați ruși timp de 12 ore

O mamă a patru copii din Ucraina a spus că vrea să moară, după ce a fost violată mai bine de 12 ore de soldaţii ruşi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.04.2022, 12:52

Femeie cu mâinile la faţă
O mamă a patru copii din Ucraina a fost prinsă și violată de doi soldați ruși timp de 12 ore - Profimedia

Mama, denumită Elena, a fost atacată pe 3 aprilie după ce un simpatizant rus din regiunea Herson le-a spus trupelor că soțul ei este soldat ucrainean şi luptă pe front în prima linie.

Femeia a fost violată timp de 12 ore

Descriind agresiunea, femeia a spus că se afla într-un magazin la ora 15, când soldații au intrat și au început să vorbească cu clienții. Unul a arătat-o cu degetul și a spus: „E o banderovka!”. – un termen care se referă la liderul naționalist ucrainean din timpul războiului, Stepan Bandera, care a colaborat cu naziștii pentru a lupta împotriva Rusiei.

„Am părăsit repede magazinul. Am avut timp doar să intru în casă, când doi soldaţi ruşi au intrat peste mine. Fără să-mi spună vreun cuvânt m-au împins în pat. M-au ţinut culcată cu o puşcă şi m-au dezbrăcat. Nu au spus multe. Uneori îmi spuneau: «banderovka» sau îşi spuneau «rândul tău» unul altuia când făceau schimb. Apoi, la 4 dimineața, au plecat”, a povestit femeia, potrivit Daily Mail.

Pe acelaşi subiect

Plângând, Elena a mărturisit că se simte „foarte dezgustătoare” după ororile trăite, adăugând: «Nu vreau să mai trăiesc»”. De asemenea, ea a jurat că îi va găsi pe cei care au trădat-o, avertizând: „Voi arăta cu degetul către oamenii care m-au arătat cu degetul. Îi voi arăta soțului meu”.

Alina Kryvoulyak, de la La Strada, un grup pentru drepturile femeilor, a declarat: „Ar putea fi mii de femei și fete tinere care au fost violate”.

La Strada a primit apeluri la linia de asistență despre șapte cazuri de viol, însă reprezentanta asociaţiei crede că vor veni multe alte apeluri odată ce şocul iniţial va dispărea. Primul apel de altfel a fost pe 4 martie, despre „violul colectiv al unei mame și al fiicei sale de 17 ani de către trei bărbați” în Herson. Celelalte cazuri au fost înregistrate în regiunea Kiev, a spus ea.

„Soldații ruși au comis violențe sexuale împotriva femeilor și bărbaților ucraineni, împotriva copiilor și împotriva persoanelor în vârstă”, a declarat procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, în această săptămână.

Femei şi copile, violate de soldaţii ruşi şi supuse unor orori de nedescris

Şocant este şi cazul unei fetițe de 9 ani care a fost violată și ucisă cu brutalitate de 11 soldați ruși, în Irpin. Vestea a fost relatată de Alina Dubovska, jurnalist la ziarul ucrainean Public. Aceasta a publicat mărturia unui membru al familiei care a asistat la fapta îngrozitoare.

Ludmila Denisova, înalt comisar pentru Drepturile Omului în Parlamentul Ucrainei, a declarat miercuri că 25 de fete şi femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, au cerut ajutorul autorităţilor după ce soldaţii ruşi le-au violat. Aceasta a menţionat că Ucraina are dovezi consistente ale "genocidului poporului ucrainean", precum şi ale crimelor de război comise de soldaţii ruşi. Oficialul a adăugat că violul este "noua armă" a armatei lui Vladimir Putin.

"25 de femei cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani au fost violate de militarii ruşi. Au fost agresate de-a lungul unei perioade de o lună. Vom continua să documentăm crimele teribile şi cei vinovaţi vor fi pedepsiţi", promite Ludmila Denisova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » „Nu vreau să mai trăiesc”. O mamă a patru copii din Ucraina a fost prinsă și violată de doi soldați ruși timp de 12 ore