Antena Meniu Search
x

Foto "Numerele nu se aplică pentru mine. Planul e să nu mor". Un doctor din UK a aflat că mai are doar câteva luni de trăit, după ce a fost diagnosticat cu cancer

Nimic nu-l doboară. Un medic din UK și-a împărtășit pe rețelele de socializare povestea sa, după ce a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer și i s-au mai dat de trăit doar câteva luni. Bărbatul este însă optimist și dornic să-și trăiască viața ca și cum nimic nu-i va aduce sfârșitul.

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 10:34

Un doctor din UK a aflat că mai are doar câteva luni de trăit, după ce a fost diagnosticat cu cancer
Un doctor din UK a aflat că mai are doar câteva luni de trăit, după ce a fost diagnosticat cu cancer - Instagram / drdanbockmann

Dr. Bockmann și-a documentat călătoria cu cancerul la colon pe YouTube, ca o modalitate de a-și informa familia, prietenii și publicul despre progresul său. Bockmann a spus că se simte mai fericit ca niciodată, în ciuda unui diagnostic mortal de cancer, potrivit Mirror.

"Sunt mai entuziasmat și mai însetat de viață decât am fost vreodată. A fost doar un efect secundar uimitor, neașteptat. Există acest lucru. Te obligă să-ți recalculezi radical prioritățile. Te desprinde pur și simplu de tot zgomotul și te lasă pur și simplu cu lucrurile pure, brute care contează în viață. Și pentru asta, sunt incredibil de recunoscător. Sunt cel mai fericit din viața mea”, a declarat bărbatul într-un interviu. 

Vrea să învingă boala și nu să se lase învins

Doctorul a fost diagnosticat cu cancer de colon în stadiul 4 în 2021, când medicii i-au descoperit o tumoare de dimensiunea unei mingi de softball. Alte teste au constatat că boala s-a răspândit în tot corpul său. Atunci medicii au descoperit încă trei tumori la plămâni și șapte la ficat. Medicii au prescris 30 de reprize de chimioterapie și radiații combinate, urmate de o rezecție hepatică, care a îndepărtat o treime din organ. Inițial a avut succes. Tumorile au început să se micșoreze. Dar medicii lui Bockmann au avut un avertisment pentru el. Ei l-au informat că „probabilitatea ca el să supraviețuiască mai mult de cinci ani este de doar 15%”. 

Pe acelaşi subiect

M-am gândit: „Sunt în formă, sunt activ, sunt conform, voi face tot ce trebuie să fac, așa că mi-am dat seama că aceste numere nu se aplică pentru mine”.

Dar acum, o nouă tumoare i-a crescut în vârful pancreasului. Dacă continuă să crească, va duce la insuficiență hepatică. Dr Bockmann și-a întrebat medicul care este speranța lui de viață. El a spus, „ea nu a vrut să răspundă la asta. Dar a făcut-o, și a spus două până la șase luni...”.

Planul meu este să nu mor, așa că trebuie să mă comport ca și cum n-aș avea de gând să o fac. Îl joc după ureche. Planul meu este să trăiesc până la 100 de ani", a declarat plin de speranță bărbatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "Numerele nu se aplică pentru mine. Planul e să nu mor". Un doctor din UK a aflat că mai are doar câteva luni de trăit, după ce a fost diagnosticat cu cancer