Antena Meniu Search
x

O elevă de 9 ani a murit după ce a fost împinsă de o colegă, pe coridorul şcolii, în China. S-a lovit cu capul de perete şi a leşinat

Durere fără margini pentru o întreagă familie din China, după ce fetiţa lor de doar 9 ani a pierit tragic, în urma unui incident la şcoală cu o colegă de clasă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.01.2022, 21:02

O elevă de 9 ani a murit după ce a fost împinsă şi lovită capul de perete de o colegă, pe coridorul şcolii, în China - Shutterstock

În lacrimi, cu inima zdrobită şi cu o suferinţă pe care doar un părinte o poate înţelege cu adevărat, tatăl micuţei Ya Tong, Huang Qin, a spus că fata a fost lovită de una dintre colegele ei de clasă în timp ce alergau. Copila s-a lovit cu capul de perete, pe coridorul şcolii la care învăţa, în Quinzou, China.

Potrivit South Morning China Post în acea dimineaţă elevii alergau spre sălile de clasă, bucuroşi că urma ora de educaţie fizică. La scurt timp însă, camerele de supraveghere îl surprind pe profesorul de educaţie fizică ducând în braţe fetiţa de 9 ani în cancelarie, releatează Mirror. Tatăl a menţionat că în urma impactului micuţa a leşinat, dar şi-a revenit şi le-a spus cadrelor didactice care se aflau la faţa locului că se simte bine.

Colega care a lovit-o i-a cerut ulterior iertare, ora de educaţie fizică continuând ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Când s-a întors acasă la ora prânzului pentru a lua masa cu familia „se simţea ameţită”, a explicat tatăl, dar nu a acordat atenţie şi nu a oferit mai multe detalii, spunând că este bine, apoi s-a întors la şcoală.

Fetiţa de 9 ani a ajuns în comă la spital

Pe acelaşi subiect

Câteva ore mai târziu, un profesor l-a sunat pe tată spunându-i că fiica lui „are stări de greaţă şi vomită”. L-a scurt timp a primit un alt apel de la şcoală în care i s-a explicat că fusese lovită pe coridor în acea dimineaţă.

„Mi-a spus că a uitat să mănânce pacheţelul dat de mine la prânz. Acesta a fost ultimul lucru pe care mi l-a spus fiica mea. Am fost tulburat. Am cerut explicaţii şi am certat profesorii, acuzându-i că nu au detectat problema mai devreme”, a povestit tatăl. Observase că deasupra urechii fiicei sale apăruse o umflătură de mărimea unui ou şi a chemat de urgenţă ambulanţa, dar nu a mai aşteptat echipajul şi a pornit singur spre spital cu fiica lui în maşină.

La unitatea de primiri urgenţe, medicii au informat familia că Ya Tong a suferit o hemoragie cerebrală cauzată în urma incidentului de la şcoală, şansele ca aceasta să-şi mai revină vreodată fiind infime. După 9 zile de comă copila a murit.

Organele fetei au fost donate

Tatăl a decis să-i doneze organele spunând: „Nu vreau să fiu un erou lăudat de alții. Vreau doar să las inima fiicei mele să bată în continuare”. Nu și-a imaginat niciodată că va fi implicat într-o asemenea decizie, dar a dat permisiunea ca organele fiicei sale, inclusiv corneea, inima și rinichii ei, să îi ajute pe alții.

Instituţia de învăţământ a adresat scuze publice familiei fetei pentru evenimentul tragic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » O elevă de 9 ani a murit după ce a fost împinsă de o colegă, pe coridorul şcolii, în China. S-a lovit cu capul de perete şi a leşinat