Antena Meniu Search
x

O familie întreagă a fost executată pentru custodia unei fetițe. Cazul controversat ajunge în instanță în SUA

Procurorii americani anunță că au reușit să descopere povestea din spatele uneia dintre cele mai mari crime în masă din statul Ohio. Pe 22 aprilie 2016, opt membrii ai familiei Rhoden și-au pierdut viața într-un atac brutal care a rămas neexplicat de-a lungul anilor.

de Adrian Popovici

la 07.08.2022, 14:32

Opt membrii ai familiei Rhoden și-au pierdut viața pe 22 aprilie 2016
Membrii familiei Wagner sunt acuzați că au complotat pentru a-i ucide pe membrii familiei Rhoden - Profimedia

Procurorii spun că știu exact cine i-a executat pe cei opt membri ai familiei și se pregătesc să-și prezinte cazul în fața unui juriu. "Procesul va oferi o perspectivă directă asupra unui colț al Americii cunoscut mai mult prin stereotipuri decât realitățile sale complexe: un loc în care, adesea, familia protejează familia cu orice preț și în care dragostea și loialitatea le depășesc pe toate", notează jurnaliștii de la New York Times.

După șase ani de investigații și după ce au strâns mii de dovezi, procurorii sunt gata să prezinte juraților întreaga poveste a acestei tragedii și, mai ales, motivul din spatele acesteia: obținerea custodiei asupra unei fetițe înrudite cu membrii familiei Rhoden, dar și cu familia Wagner, acuzată în acest caz.

George Wagner IV, de 30 de ani, se confruntă cu 22 acuzații care susțin că a făcut parte din acțiunea criminală a familiei sale în planificarea, execuția și ascunderea execuție membrilor familiei Rhoden: Christopher “Chris” Rhoden SR., 40 de ani; fosta soție a lui Chris Rhoden, Dana Manley Rhoden, 37 ani; copiii lor, Clarence “Frankie” Rhoden, 20 de ani, Hanna May Rhoden, 19 de ani, și Christopher "Chris" Rhoden Jr., 16 de ani; logodnica lui Frankie, Hannah Hazel Gilley, 20 de ani; fratele lui Christopher SR., Kenneth Rhoden, în vârstă de 44 de ani, și vărul lor, Gary Rhoden, în vârstă de 38 de ani.

Un copil și doi bebeluși, găsiți lângă mamele lor moarte au rămas nevătămați în urma atacului. Ucigașii au tras de în total 32 de cartușe. Omuciderea în masă i-a intrigat pe locuitorii din Ohio până când autoritățile i-au arestat pe membrii familiei Wagner în noiembrie 2018. Cei patru s-a mutat în Alaska în primăvara anului 2017, chiar în timpul anchetei și s-a întors în primăvara anului 2018.

Pe acelaşi subiect

Execuția clanului Rhoden a fost atent planificată

Procurorul special desemnat pentru acest caz a portretizat familia Wagner ca o familie insulară care a trăit împreună întreaga lor viață, a lucrat împreună, au fost școliți împreună acasă, și-au strâns banii și care decideau împreună toate deciziile, inclusiv decizia de a o ucide pe Hannah Rhoden, mama fiicei tinere a lui Jake Wagner, și șapte din membrii familiei ei.

"Au fost crescuți în pentru a comite crime, pentru a supraviețui; pentru a minți, a înșela și a fura", subliniază autoritățile.

După ce membrii familiei Wagner au votat pentru uciderea clanului Rhoden, au petrecut aproximativ patru luni complotând metodic și planificând execuțiile pentru a garanta custodia fiicei de doi ani și jumătate a lui Jake Wagner și Hanna Rhoden. Ei au conspirat cu toții pentru a acoperi crimele, susțin autoritățile, făcând un plan pentru custodia copiilor în cazul în care adulții au fost uciși sau arestați în noaptea crimelor.

Până când Jake Wagner a spus că este vinovat, la cinci ani după crime, el și familia sa au negat vehement implicarea în acest caz. Timp de ani de zile, el și mama sa și-au exprimat tristețea, spunând în mod repetat că nu doreau nimic mai mult decât ca autoritățile să-i aresteze pe ucigașii clanului Rhoden, pe care îi considerau prieteni și asociați de afaceri. Angela Wagner a spus că soțul ei și Chris Rhoden SR. erau fost ca frații și că ea a considerat-o Hanna Rhoden o fiică.

Procesul va deveni un spectacol televizat

Problemele legate de adunarea și prezentarea probelor în instanță sunt dublate și de problemele care țin de alegerea membrilor juriului. Mai exact, avocații trebuie să găsească persoane dispuse să nu poată merge la muncă timp de mai bine de 60 de zile, asta într-un district în care mai bine de 20% din populație trăiește în sărăcie.

Familiile vor primi locuri prioritare în sala de judecată. Un membru al familiei Rhoden a participat întotdeauna la audieri, este vorba despre Geneva Rhoden, în vârstă de 79 de ani, care a fost bolnavă și nu a putut participa la toate audierile. Dar când o face, ea stă în rândul din față, adesea cu un rezervor de oxigen, flancată de unii dintre copiii ei. Ea a fost de față atunci când Jake Wagner și-a recunoscut implicarea în aceste crime.

Pe lângă membrii familiei, angajații tribunalului trebuie să se pregătească pentru a primi reprezentanții diferitelor publicații interesate de proces, dar și o mulțime de curioși din district și din toată SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » O familie întreagă a fost executată pentru custodia unei fetițe. Cazul controversat ajunge în instanță în SUA