Antena Meniu Search
x

O femeie din UK a furat peste un milion de euro de la locul de muncă. I-a trimis unui bărbat întâlnit pe internet, care nici nu exista

O femeie din UK a furat peste 1 milion de lire sterline de la angajatorul ei și l-a transferat unui bărbat care nu există, după ce a căzut victima unei fraude amoroase. A fost arestată pentru doi ani, primit 8 capete de acuzare.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 13:57

O femeie din UK a furat peste un milion de dolari de la locul de muncă. I-a trimis unui bărbat întânit pe internet, care nici nu exista
O femeie din UK a furat peste un milion de dolari de la locul de muncă. I-a trimis unui bărbat întânit pe internet, care nici nu exista - Merseyside Police

Manjit Singh a luat suma uriașă de la firma de avocatură pentru care lucra și a transferat fondurile în contul bancar al unui presupus iubit pe nume Ravi Jani pe care l-a cunoscut pe un site de întâlniri. Cu toate acestea, instanţa a declarat că „iubitul” ei este fictiv și până în prezent nu a fost identificat de poliție, relatează Mirror.

Manjit, în vârstă de 60 de ani, a lucrat pentru Lei Dat și Baig Solicitors din 2014. În octombrie 2021, proprietarul, Naeem Baig, a verificat soldul companiei pentru a găsi că acesta se ridică la peste 46.000 de euro, când se aștepta să fie în jur de 920.000 de euro.

Femeie a negat iniţial tranzacţiile

El a descoperit că 8 tranzacții neexplicate au fost efectuate în același cont sub numele Patricia Flannery, datând din 23 septembrie. Prima plată de 1.000 de lire sterline a fost urmată de transferuri din ce în ce mai mari, ducând la un total de peste un milion de euro.

Pe acelaşi subiect

Proprietarul a vorbit cu Singh în aceeași seară, dar ea a susținut că transferurile „au fost făcute în mod corespunzător de către firmă”. A doua zi dimineata, a primit un mesaj WhatsApp de la ea in care spunea: „Naeem sună-mă înainte să suni la banca, ştiu care a fost problema şi o voi rezolva astăzi în ceea ce priveşte plata bancară”.

În timpul interviului, Singh a spus: „Este doar un lucru stupid pe care l-am făcut, crezând că ajut pe cineva. După ce am fost prinsă, m-am gândit că banii se vor întoarce în cont și totul va fi în regulă.”

Cum l-a întâlnit femeia pe bărbatul fictiv

Ea a spus că l-a întâlnit pe bărbat, care se presupune că locuia în Dubai, online pe un site de întâlniri şi „a crezut că vrea să se căsătorească cu ea”. El i-a cerut inițial să-l „ajute cu câteva mii de euro”, dar apoi i s-au „cerut plăți din ce în ce mai mari”, despre care el a susținut că vor fi rambursate. Femeia a declarat că vorbea cu bărbatul la telefon de patru sau cinci ori pe zi și l-a văzut „o dată sau de două ori” pe FaceTime.

Anchetatorii au descoperit că banii furați au fost transferaţi ulterior în alte două conturi bancare de negăsit. De asemenea, s-a încercat identificarea bărbatului dar totul a fost în zadar.

„I s-a spus că este frumoasă, el ar avea grijă de ea iar ei erau îndrăgostiți. Ea nu înțelege cum ar fi putut fi atât de naivă. În acel moment, trecea printr-o perioadă foarte dificilă", a adăugat avocata femeii.

„Suma furată de tine este, într-adevăr, destul de uluitoare. Nu numai că ai fost un fraudator, ci ai fost și victima unei fraude care a fost numită pe bună dreptate o fraudă de dragoste. Nu ai primit nici un ban pentru ceea ce ai făcut în mod necinstit. La acea vreme, era destul de evident că ai fost exploatată”, a spus judecătorul când a pronunţat sentinţa.

Manjit Singh a primit opt capete de acuzare de fraudă prin abuz în serviciu și a fost închisă pentru doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » O femeie din UK a furat peste un milion de euro de la locul de muncă. I-a trimis unui bărbat întâlnit pe internet, care nici nu exista