Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiţă de 10 ani şi-a plănuit propria înmormântare. A primit aripi de Înger la scurt timp după ce a aflat că are cancer

O fetiţă de 10 de ani şi-a plănuit propria înmormântare, înante de a pierde lupta cu o boală nemiloasă.

De Larisa Andreescu la 06.12.2022, 19:11

Crytal Smith avea doar 10 ani când a primit aripi de Înger şi s-a îndreptat spre Ceruri. Fusese diagnosticată cu neuroblastom cu risc ridicat, la câteva luni după ce cancerul revenise în viaţa ei. Mama, Sabrina Amor, a mărturisit că fetiţa a plănuit totul, inclusiv locul unde îşi dorea să fie înmormântată.

Copila, diagnosticată la doar 6 ani cu cancer 

Copila, originară din Cardiff, Ţara Galilor, a renunţat la copilărie brusc. La doar 6 ani, medicii aveau să descopere că suferă de un tip de cancer foarte violent. Se plângea de dureri de stomac şi de picioare de luni de zile, dar analizele nu arătau nimic concludent. De-abia în 2015, un test de sânge a arătat că era grav anemică, iar investigațiile ulterioare la Spitalul Universitar din Cardiff din Wales au dezvăluit că avea cancer, relatează WalesOnline.

Crystal a început imediat rundele de chimioterapie, radoterapie și imunoterapie, înainte de a primi în cele din urmă un transplant de măduvă osoasă. A intrat în remisie în 2017, un moment de bucurie pe care toată familia l-a simţit fără gândul că ar putea fi doar liniştea de dinaintea furtunii. Însă a fost. Un an mai târziu, în ianuarie 2018, cancerul a revenit.

Pe acelaşi subiect

Vestea a venit în timpul unor analize de rutină, potrivit Mirror. Mama ei nu o însoţise, dat fiind faptul că era însărcinată şi îi fusese interzisă prezenţa.

Dura mai mult decât ar fi trebuit, aşa că mi-am sunat partenerul şi l-am întrebat ce se întâmplă, dar el m-a liniştit, spunându-mi că e în regulă, doar caută medicii ceva anumte să fie siguri”, a povestit femeia de 38 de ani.

Fetiţa şi-a plănuit propria înmormântare

Cu toate acestea, cele mai mari temeri ale acesteia fuseseră confirmate, iar cancerul revenise. Mai mult, au fost nevoiţi să aştepte trei luni înainte ca Crystal să poată primi orice tratament, deoarece erau șanse mai mari ca acesta să funcționeze dacă cancerul era mai răspândit ca să fie atacat. În decembrie lupta s-a încheiat pentru copilă.

Avea 10 ani când a murit, dar parcă era mai mare. Își plănuia deja propria înmormântare. Voia să fie înmormântată cu bunica ei. Se gândise la toate. Voia o trăsură trasă de cai, eu îi spusesem să aştepte să nu ia decizii, dar așa era, știa ce vrea. Era încă un copil înflăcărat şi plin de viaţă. Dacă o cunoşteai, nu aveai cum să o mai uiţi. A apucat să îşi cunoască frăţiorul”, a povestit mama.

Crystal a fost susținută de organizația caritabilă din Cardiff Dreams & Wishes pe tot parcursul tratamentului. De asemenea, a primit un laptop pentru a păstra legătura cu prietenii ei, a mers într-o excursie de o zi la Downing Street, Lego Land și studiourile Harry Potter. Organizația de caritate a aranjat inclusiv ca dorința lui Crystal de a avea o trăsură trasă de cai la înmormântarea ei să se îndeplinească.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » O fetiţă de 10 ani şi-a plănuit propria înmormântare. A primit aripi de Înger la scurt timp după ce a aflat că are cancer