Antena Meniu Search
x

O fetiță de 7 ani din Anglia a fost răpusă de o tumoră pe creier, la 6 luni după depistare. Simptomul banal care a prevestit tragedia

O fetiță de șapte ani a murit la scurt timp după ce a început să să simtă din ce în ce mai obosită și să aibă dificultăți la înghițire. Inițial, mama fetiței nu a crezut că e vorba de ceva grav, așa că a amânat vizita la doctor până în punctul în care fetița a început să vorbească cu dificultate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.09.2021, 10:27

Claudia Carrick s-a îmbolnăvit în ianuarie, însă abia în februarie medicii au constatat că are o tumoră pe creier
O fetiță de 7 ani din Anglia a fost răpusă de o tumoră pe creier, la 6 luni după depistare. Simptomul banal care a prevestit tragedia - LIVERPOOL ECHO

Era ianuarie când micuța Claudia Carrick, din Marea Britanie, a început să se plângă că se simte obosită și are dificultăți la înghițire. Mama ei, Allison, în vârstă de 40 de ani, nu s-a gândit inițial la nimic, însă a programat-o la medicul de familie pentru un consult. Înainte să apuce să o vadă medicul de familie, simptomele au început să fie din ce în ce mai evidente, așa că fetița de șapte ani a fost dusă de urgență la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool, unde medicii i-au găsit lichid pe creier. 

Claudia a fost operată a doua zi, iar medicii au constatat că, de fapt, are o tumoră inoperabilă pe creier, scrie Daily Mirror.

Pe 16 februarie, mama Claudiei a aflat că tumora fiicei ei - numită Glioma Pontină Intrinsecă Difuză (DIPG) - era incurabilă. Fără tratament, i s-a spus că Claudiei îi mai rămâne o lună de trăit sau 9-12 luni cu radioterapie.

Diagnosticul de tumoră inoperabilă a venit ca un șoc pentru familia fetiței de 7 ani

Pe acelaşi subiect

Mama Claudiei a descris cum diagnosticul a venit ca un șoc pentru ea și fratele geamăn al Claudiei, Robin.

”Am fost șocați. A 40-a aniversare a mea era în trei zile, iar Claudia îmi planificase o petrecere-surpriză. Nu-mi venea să cred cât de repede s-au destrămat viețile noastre”, a spus Allison, mama fetiței.

Claudia a fost internată în spital pentru tratament și, timp de trei săptămâni, nu și-a văzut fratele geamăn. Era țintuită într-un scaun cu rotile și tratamentul urmat o afecta extrem de mult. Cu toate acestea, fetița și-a găsit puterea să se bucure de momentele cu familia și de jucăriile comandate online direct în spital. „Atât Claudia, cât și Robin au avut un autism ușor și acest lucru i-a apropiat. Aveau propriul lor salut, unde își ridicau mâinile ca într-o imagine în oglindă, apoi se îmbrățișau”.

Allison a spus că a fost sinceră cu Robin în legătură cu starea surorii sale gemene, după ce Claudia a urmat fără succes radioterapie.

Claudia a murit după aproximativ 6 luni de la diagnostic

Pe 8 iulie, Claudia a murit la Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool, cu mama ei lângă pat.

La înmormântarea ei, apropiații s-au îmbrăcat în costume Disney și au cântat cântecele pe care aceasta le iubea. 

„Am organizat o mare petrecere pentru copii după înmormântare, cu baloane, un castel gonflabil, jocuri și dulciuri. Claudia i-ar fi plăcut. Mie și lui Robin ne e dor de ea în fiecare zi, însă știu că ea trăiește în continuare prin fratele ei, așa că mă liniștesc cu asta”, a mai spus mama fetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » O fetiță de 7 ani din Anglia a fost răpusă de o tumoră pe creier, la 6 luni după depistare. Simptomul banal care a prevestit tragedia