Antena Meniu Search
x

Opt ani de închisoare pentru un militar însurat care a violat o stagiară de 18 ani, în UK: „I-a spus că dacă nu face ce vrea el îşi pierde slujba”

Un instructor al armatei britanice, căsătorit, care a violat o stagiară în vârstă de 18 ani, după ce i-a spus că îşi va pierde slujba dacă nu va face ce îşi doreşte el, a primit opt ani şi jumătate de închisoare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.08.2021, 12:14

Cadru al armatei
Opt ani de închisoare pentru un militar însurat care a violat o stagiară de 18 ani, în UK - Shutterstock

Caporalul Thomas Biggs ar fi obligat-o pe cursanta lui, în vârstă de 18 ani, pentru a întreţine relaţii sexuale în schimbul continuării stagiului său profesional. A forţat-o să "îi facă sex oral după ce a scos-o din pat la 3 dimineaţa când era beat", potrivit datelor din anchetă făcute publice.

Victima a declarat că a simţit că „nu are o altă opţiune”, mai ales după ce bărbatul i-ar fi subliniat că „dacă nu face ce vrea el îşi va pierde slujba” şi că singura ei scăpare va fi să se conformeze. Teroarea s-a terminat doar atunci când caporalul a primit un telefon de la soţie, ceea ce l-a distras, potrivit procurorilor. Aceştia au adăugat că comportamentul său „degradat” ar putea ţine la distanţă potenţialii recruţi care şi-ar dori să intre în armată. Violul ar fi avut loc la Regimentul de Instruire a Armatei din Winchester, Hampshire, potrivit Daily Mail.

„Datoraţi tuturor recruţilor îngrijirea, dar în schimb aţi abuzat de poziţia dumneavoastră şi aţi făcut ce aţi dorit. Acţiunile dumneavoastră pot, de asemenea, să-i descurajeze pe cei cu calităţi definitorii meseriei de militar care şi-ar dori să se alături forţelor armate, temându-se că ar putea fi supuşi unui comportament degradant, similar cu cel de faţă”, a declarat judecătorul Jane England.

„[Cpl Biggs] a scos [recrutul] care avea 18 ani din pat în primele ore, când era beat și a ajuns să o conducă într-o locație izolată și a presurizat-o în efectuarea actului oral. I-a spus că dacă nu face ce vrea el își va pierde slujba. El era instructor caporal, ea era o tânără stagiară, el era beat, i s-a supus, dar nu a fost de acord”, a adăugat comandantul de gardă, Michael Saunders.

Pe acelaşi subiect

Mărturia victimei violate despre noaptea abuzului

Un videoclip declaraţia victimei în faţa poliţiştilor militari a fost prezentat în instanță. Ea le-a spus ofițerilor că a putut simți mirosul de alcool din respirația lui Cpl Biggs după ce el a trezit-o. L-a urmat pe coridor.

„Nu ştiam ce se întâmplă, am crezut că primesc vești proaste. Era foarte aproape de mine ... pur și simplu se uita în jur și mă întreba «știi de ce ești aici?». Îmi spunea «Te-am văzut în pijamaua ta gri, mulată, încerci să-i impresionezi pe toți caporalii, încerci să mă impresionezi»”. I-am spus «nici măcar nu te cunosc»... Vorbea despre trăsăturile mele”, a povestit tânăra de 18 ani.

A continuat mărturia explicând că o fată din camera ei a ieșit și s-a dus la toaletă, determinându-l pe Cpl Biggs să deschidă o ușă de incendiu și să o ducă într-o zonă izolată. „Mi-a ridicat sutienul, a început să mă lingă şi m-a luat de gât. A spus că vrea să vadă părţi din mine. M-a întrebat dacă vreau acelaşi lucru. Evident am spus că nu, i-am spus că e o prostie. I-am spus că va fi dat afară, dar a continuat să îmi repete «Nu, tu îţi vei pierde slujba dacă nu faci ce vreau, îţi vei pierde slujba». Acesta este motivul pentru care am făcut-o, deoarece în acel moment mi-a fost teamă că va folosi asta împotriva mea. Dacă nu m-ar fi ameninţat că îmi voi pierde slujba...asta m-a speriat cu adevărat, nu puteam să risc să pierd totul. Este caporal, are putere împotriva mea, sunt doar o stagiară, nu am nimic. N-ar fi ajuns niciodată în acel punct dacă nu ar fi spus lucrurile pe care le spunea, mi-a fost frică. A fost ca şi când : ţi se va întâmpla asta dacă nu faci asta”, a mărturisit victima.

În timpul actului sexual, caporalul ar fi primit un apel de la soţia sa, lucru care l-a distrus şi a făcut-o pe stagiară să reuşească să scape, întorcându-se în camera ei plângând. Într-o declarație citită instanței, cu privire la impactul pe care l-a avut violul, victima a spus: „Mă gândesc constant la ceea ce aș fi putut face diferit pentru a-l opri pe caporalul Biggs să mă violeze, dar știu că atunci eram atât de confuză. Știu că am făcut ceea ce trebuie raportând acest lucru, deoarece acțiunile și comportamentul caporalului Biggs nu pot fi tolerate.”

Biggs, caporal din cel de-al 3-lea batalion de sprijin al inginerilor electrici și mecanici britanici a fost găsit vinovat sub acuzaţia de viol. A fost demis din armată și condamnat la opt ani și jumătate de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Opt ani de închisoare pentru un militar însurat care a violat o stagiară de 18 ani, în UK: „I-a spus că dacă nu face ce vrea el îşi pierde slujba”