Antena Meniu Search
x

400 de bărbaţi investigaţi pentru că au agresat sexual în masă o femeie într-un parc din Pakistan: Victima: ''Mi-au rupt hainele''

Poliția din Pakistan a deschis dosare împotriva a sute de bărbați neidentificați după ce o tânără femeie acuză că a fost agresată sexual de o mulțime formată din peste 400 de bărbați, într-un parc din Lahore, în timp ce realiza un videoclip pentru TikTok.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 17:26

400 de bărbati investigati pentru ca au agresat sexual în masa o femeie într-un parc din Pakistan
400 de bărbati investigati pentru ca au agresat sexual în masa o femeie într-un parc din Pakistan - Profimedia Images

Atacul șocant a fost surprins în mai multe videoclipuri care au devenit virale, și care au arătat o mulțime de bărbaţii care se năpustesc asupra femeii, în timp ce se afla în parcul Greater Iqbal din Lahore, făcând un videoclip TikTok alături de prieteni. În plină zi, bărbații au ridicat-o pe tânăra femeie și au băgat-o între ei, rupându-i hainele, atacând-o și pipăind-o. 

Femeia a înregistrat o plângere împotriva a 300 până la 400 de persoane neidentificate la poliția din Lahore, conform raportului văzut de The Guardian. ''Mulțimea m-a tras din toate părțile într-un aşa hal, mi-au rupt hainele. Am fost aruncată în aer. M-au agresat'', a declarat femeia într-o declarație la poliție. Ea a spus că mulțimea i-a furat și banii, cerceii și un telefon.

Filmările au provocat un val de dezgust și furie în Pakistan. Ministrul Informației din țară, Fawad Chaudhry, a declarat că au fost făcute deja câteva arestări. Unii autori au fost identificați cu ajutorul imaginilor CCTV, precum şi în urma relatărilor martorilor oculari. Chaudhry a spus: ''Lucrăm la asta la maximum. Premierul a aflat despre asta''. 

Mai puțin de 3% dintre cazurile de viol duc la condamnări

Pe acelaşi subiect

Activiștii, politicienii, vedete și oamenii din Pakistan și-au exprimat furia cu privire la asalt. Președintele Partidului Popular Pakistanez, Bilawal Bhutto Zardari, a declarat că incidentul ar trebui să ''rușineze fiecare pakistanez'' și că ''vorbește despre putrezirea societății noastre''.

Femeile au început să protesteze ca urmare a apariţiei respectivelor informaţii. Senatorul pakistanez Sherry Rehman a declarat că o implozie a violenței împotriva femeilor sugerează că problema se înrăutățește în Pakistan. ''Majoritatea cazurilor sunt ignorate, îngropate sau date la o parte de cultura patriarhală de reducere la tăcere a victimei'', a spus ea. Pakistanul este a șasea țară cea mai periculoasă din lume pentru femei, potrivit Thomson Reuters Foundation. Organizația din Karachi, War Against Rape, a estimat că mai puțin de 3% dintre cazurile de viol duc la condamnări.

Prim-ministrul, Imran Khan, a fost supus unor cercetări pentru că a sugerat că creșterea numărului de cazuri de viol și agresiune ar fi pusă pe seama modului în care s-au îmbrăcat și s-au comportat femeile. "Dacă o femeie poartă puține haine, va avea un impact asupra bărbaților, cu excepția cazului în care sunt roboți'', a spus Khan într-un interviu din iunie. Femeile care au luptat împotriva violenței și a sistemului patriarhal al Pakistanului s-au confruntat cu atacuri și abuzuri și au fost contrazise cu acuzații false de blasfemie și vulgaritate. Organizatoarele Aurat March, marșul anual al femeilor care luptă pentru drepturile altor femei, s-au confruntat cu hărțuire din partea grupurilor religioase și a poliției.

O studentă de la Colegiul Național de Arte din Lahore, care a cerut să rămână sub anonimat, a spus că femeile din Pakistan trăiesc cu frica de a fi atinse sau agresate și de a fi învinovățite pentru orice atac. ''Trebuie să mă gândesc de două ori la ceea ce ar trebui să port înainte de a ieși, ca să nu pară provocator în fața șoferului de taxi. Acum, mersul la serviciu a devenit un sport extrem, pentru că trebuie să te gândești de două ori și nu poți fi neglijentă în niciun moment.''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 400 de bărbaţi investigaţi pentru că au agresat sexual în masă o femeie într-un parc din Pakistan: Victima: ''Mi-au rupt hainele''