Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Poate într-o zi mă voi întoarce. Sau nu". O sportivă de 21 de ani s-a sinucis după o postare dramatică pe Instagram. Aflase că nu va mai putea alerga

La doar 21 de ani nu a mai putut duce povara că visul ei s-a spulberat. Alergătoarea suedeză Emilia Brangefalt, în vârstă de 21 de ani, a decis să își încheie socotelile cu viața, la doar câteva zile după o postare tragică pe contul său de Instagram.

de Monica Palade

la 23.11.2023, 21:51

Tinerei, care a câștigat o medalie de bronz în cursa de 40 km de la Campionatele Mondiale de Trail din 2022, i s-a spus că trebuie să se oprească din alergat din cauza „ritmului cardiac extrem de ridicat”.

"Doar să faci o plimbare este dureros acum"

La începutul acestui an s-a clasat pe locul cinci într-o cursă de campionat mondial de la Innsbruck, iar la scurt timp a fost diagnosticată cu un „ritm cardiac extrem de ridicat” și a fost forțată să ia o pauză de la antrenamente. Într-o postare distribuită pe Instagram pe 4 noiembrie, tânăra a relatat luptele ei fizice și mentale de când a fost forțată să stea departe de sport.

„Doar să faci o plimbare este dureros acum. Am fost la spital și am văzut medicul de peste 20 de ori, dar fiecare test de sânge/ekg/ciclu este bun. Totuși, corpul meu este super stresat, deși i-am oferit atât de multă dragoste în ultimele luni. Poate că a fost prea mult pentru o fată de 21 de ani să alerge Transvulcania 48k și WMTRC 45k în mai puțin de o lună între ele. Sunt foarte tristă pentru că alergarea și antrenamentul înseamnă atât de mult pentru mine. Dar acum, doar să trăiești o viață normală este dificil. Am petrecut mai multe ore în pat decât pe picioare în ultima lună. Poate într-o zi mă voi întoarce. Sau nu o voi face. Sper că trupul meu se poate recupera din asta", scria Emilia Brangefalt.

Pe acelaşi subiect

Nouă zile mai târziu, pe 13 noiembrie, Brangefalt s-a sinucis, potrivit unui comunicat al Federației Suedeze de Atletism (SAF) publicat pe 22 noiembrie. "În ultimele ei luni, Emilia s-a simțit foarte rău, atât fizic, cât și psihic. A avut sprijin din partea celor dragi, dar pe 13 noiembrie și-a încheiat viața".

Fratele lui Brangefalt, Adam, a adus un omagiu surorii sale pe Instagram și a spus că ea a încercat să obțină sprijin psihiatric cu o zi înainte de moartea ei, dar nu a reușit să aibă acces la ajutor din cauza lipsei de personal.

Într-un mesaj emoționant, Adam a scris: „Dragostea pentru sport și pentru mișcare a fost de nedescris, o dragoste pe care am împărtășit-o mereu. Toate sutele de kilometri pe care am schiat, toate săriturile pe care le-am făcut și toate cele mai frumoase amintiri pe care le-am creat prin mișcare. Dar dragostea este dificilă. Când dragostea ta pentru ceea ce ai iubit cel mai mult s-a smuls dureros din tine și din corpul tău, nu ai mai rezistat."

Vasteras FK, clubul de alergare al lui Brangefalt, spune într-o declarație că toți sunt „în doliu” și că plănuiesc să-i aducă un omagiu la gala lor anuală de vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Poate într-o zi mă voi întoarce. Sau nu". O sportivă de 21 de ani s-a sinucis după o postare dramatică pe Instagram. Aflase că nu va mai putea alerga