Antena Meniu Search
x

Preţul nepăsării pe care l-ar putea plăti o bucătăreasă româncă din Italia. Şi-a abandonat colega, când avea mare nevoie de ajutor: "Zace pe podea, printre legume"

O scenă dramatică a întrerupt agitaţia unei zile de lucru aparent obişnuite în bucătăria Spitalului Maria Cecilia din Cotignola. Strigăte disperate au acoperit zgomotul tigăilor, după ce o femeie, ajutor de bucătar, s-a prăbuşit brusc la podea, doborâtă de o durere imensă. Alături îi era Cristina, o româncă de 51 de ani stabilită în Faenza, Italia. Aceasta nu ar fi fost, însă, impresionată de necazul femeii. Ba mai mult, e acuzată că în loc să cheme ambulanţa ori să-i ofere orice fel de sprijin, aceasta a plecat nepăsătoare. Pentru că i-a întors spatele colegei, riscă acum să plătească daune în valoare de 50.000 de euro.

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 18:06

Preţul nepăsării pe care l-ar putea plăti o bucătăreasă româncă din Italia
Preţul nepăsării pe care l-ar putea plăti o bucătăreasă româncă din Italia - Shutterstock

O româncă stabilită în Italia ar putea fi nevoită să plătească preţul nepăsării, după ce şi-a abandonat o colegă de muncă la nevoie. Incidentul s-a petrecut pe 9 mai 2018, când Cristina, în vârstă de 51 de ani, se afla în bucătăria Spitalului Maria Cecilia din Cotignola alături de ajutorul de bucătar. Colegei sale i s-a făcut brusc rău şi s-a prăbuşit la podea, cerând disperată ajutor. Însă reacţia româncei a fost contrar oricăror aşteptări: i-a întors spatele şi, timp de aproximativ 15 minute, a lăsat-o să se zbată singură. Nici măcar nu a chemat ajutoare, se arată în rechizitoriul citat de Il Resto del Carlino

Reacţia revoltătoare a femeii

Din fericire pentru femeia de 44 de ani, un alt coleg, care ar fi aflat de la Cristina ce se întâmpla în bucătărie, a sunat la numărul de urgenţă 118. "Du-te să-ţi vezi prietena, zace pe podea, printre legume", i-ar fi spus, râzând, bucătăreasa. O ambulanţă a ajuns rapid la faţa locului. În raportul medical, se precizează că ajutorul de bucătar a suferit un episod de "sindrom situaţional de spondilită anchilozantă, paroxism (n.r. intensitate maximă a simptomelor) anchilozant, reacție la stresul de la locul de muncă și policontuzii cu entorsă de coloană cervicală". Aceasta a primit un prognostic medical de 15 zile.

În plângerea depusă, italianca a declarat că la începutul turei de lucru din acea zi, la ora 6:00 dimineața, bucătăreasa româncă ar fi pus o presiune enormă pe ea, stresând-o cu o ploaie de reproşuri. Şi nici nu era prima oară când se comporta cu ea în acest fel. Nu ar fi avut voie nici măcar să ia o pauză de mers la toaletă, pentru a-şi lua medicaţia, a mărturisit femeia.

Preţul nepăsării pe care l-ar putea plăti bucătăreasa româncă din Italia

Procesul a început vineri, 27 ianuarie 2023, iar pentru faptele menţionate, procurorul adjunct Marianna Piccoli a cerut plata unei amenzi în valoare de 2.000 de euro de către româncă. În plus, avocatul Paolo Zoli, care o reprezintă pe italiancă, a cerut ca bucătăreasa să plătească 50.000 de euro daune morale şi 20.000 de euro, daune provizorii. Avocatul apărării, Giorgio Guerra, şi Lorenzo Marangoni, avocatul grupului din care face parte spitalul, au solicitat în schimb achitarea, motivând că nu a fost săvârşită o infracţiune şi nu există urmări grave. Alte audieri au fost programate în luna mai, iar în urma acestora e aşteptată şi sentința judecătorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » Preţul nepăsării pe care l-ar putea plăti o bucătăreasă româncă din Italia. Şi-a abandonat colega, când avea mare nevoie de ajutor: "Zace pe podea, printre legume"