Antena Meniu Search
x

Tânăr de 17 ani, omorât de un ofițer din SUA. Dormea într-o mașină furată și a încercat să fugă cu polițistul pe bancheta din spate: "Oprește-te sau trag"

Un adolescent de 17 ani a fost împușcat de un ofițer de poliție în timp ce dormea într-o mașină furată. Departamentul de justiție al SUA va investiga acum moartea tânărului, pentru a vedea care sunt circumstanțele în care s-a produs incidentul.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 08:37

Tânăr de 17 ani, omorât de un ofițer din SUA. Dormea într-o mașină furată și a încercat să fugă cu polițistul pe bancheta din spate
Tânăr de 17 ani, omorât de un ofițer din SUA. Dormea într-o mașină furată și a încercat să fugă cu polițistul pe bancheta din spate - POLICE HANDOUT

Dalaneo Martin, în vârstă de 17 ani, dormea într-un SUV furat când ofițerii au intervenit, pe 18 martie. Imaginile de pe camera atașată de uniforma ofițerilor au surprins momentul în care aceștia intră pe furiș în mașină pentru a îl aresta pe adolescent. Suspectul pornește mașina și pleacă în viteză cu un ofițer pe bancheta din spate. După ce îi spune să se oprească, ofițerul deschide focul asupra adolescentului, relatează BBC.

"Oprește-te omule, doar dă-mi drumul! Lasă-mă să plec!" se aude ofiţerul strigând.

"Oprește-te. Oprește-te sau trag!" spune el cu câteva secunde înainte de a trage de mai multe ori.

Adolescentul a fugit cu un ofițer de bancheta din spate

Pe acelaşi subiect

Mașina se izbește de o casă câteva secunde mai târziu, iar poliția este văzută oferind asistență medicală adolescentului pe o peluză din față. Polițiștii spun că din mașină a fost recuperată o armă.

Pierderea unei vieți este întotdeauna tragică, dar este mai ales sfâșietoare atunci când este vorba despre un copil”, a declarat miercuri departamentul de justiție într-un comunicat de presă, anunțând ancheta privind drepturile civile.

Acesta a numit videoclipul cu camera corporală „extrem de gravși a transmis condoleanțe familiei și prietenilor adolescentului. El a fost împușcat de un ofițer neidentificat de la Poliția din SUA.  Imaginile făcute publice marți arată că ofițerii de poliție discută despre cum să-l aresteze pe suspect, în timp ce dormea în mașină, cu motorul pornit. 

Mama adolescentului spune că vrea ca ofițerul care a tras împușcăturile să fie demis și urmărit penal.

Doare atât de tare”, a spus Terra Martin, mama adolescentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Tânăr de 17 ani, omorât de un ofițer din SUA. Dormea într-o mașină furată și a încercat să fugă cu polițistul pe bancheta din spate: "Oprește-te sau trag"