Antena Meniu Search
x

Tânără agresată sexual de peste 100 de bărbați care i-au smuls hainele și au aruncat-o în aer, în timp ce filma un videoclip pentru TikTok. 40 de agresori arestați

O tânără a fost atacată și agresată sexual de un grup de peste 100 de bărbați în timp ce filma un videoclip pentru TikTok, într-un parc din Lahore, Pakistan. Incidentul oribil a avut loc pe 14 august, de Ziua Independenței în Pakistan, însă a fost raportat la poliție abia câteva zile mai târziu. Până acum 66 de suspecți au fost audiați și 40 au fost arestați.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.08.2021, 16:04

Imaginile postate pe Internet, care nu pot fi redate, arată cum tânăra este agresată de mulțimea formată din bărbați care chiuie în timp ce îi smulg hainele de pe ea. În plus, agresorii i-au jefuit bijuteriile, banii și telefonul și au aruncat-o în aer de mai multe ori, înainte de a fi salvată din mâinile agresorilor de alți bărbați.

Tânăra se afla în parc însoțită de alți șase prieteni, însă bărbații au despărțit-o de ei și au început să o agreseze. 

Inspectorul general a confirmat că un total de 66 de suspecți au fost identificați și preluați de poliție pentru interogare până acum, în timp ce doi ofițeri de poliție au fost suspendați din cauza presupusei neglijențe în legătură cu cazul.

66 de bărbați audiați, 40 au fost arestați după abuzul asupra tinerei din Lahore

Pe acelaşi subiect

Potrivit unui raport din secția de poliție Lorry Adda din Lahore, victima le-a spus polițiștilor: „Oamenii mă împingeau și trageau de mine în măsura în care îmi rupeau hainele. Câțiva oameni au încercat să mă ajute, dar mulțimea era prea mare și mă tot aruncau în aer”, scrie Daily Mail.

40 de bărbați au fost reținuți de polițiști și urmează să fie prezentați, zilele viitoare, victimei și prietenilor ei, pentru a fi identificați. 

Președintele Partidului Popular Pakistanez, Bilawal Bhutto Zardari, a declarat că incidentul ar trebui să „rușineze fiecare pakistanez”.

Videoclipul incidentului a devenit rapid viral pe rețelele de socializare, utilizatorii pakistanezi cerând acțiuni în justiție sau chiar pedeapsa cu moartea împotriva bărbaților implicați.

Pakistanul, a șasea cea mai periculoasă țară din lume pentru femei

Pakistanul s-a clasat ca fiind a șasea cea mai periculoasă țară din lume pentru femei într-un sondaj al fundației Thomson Reuters din 2019, în condițiile în care mai puțin de 3% din cazurile de viol din țară au fost urmate de condamnări, potrivit organizației din Karachi, War Against Rape.

Între timp, sute de oameni s-au deplasat la monumentul Minar-e pentru a organiza o demonstrație, pe 21 august, cerând guvernului să-i acționeze în justiție pe bărbații care au agresat victima și să condamne incidentele de blamare a victimei. 

Premierul Pakistanului, blamat după un interviu în care a sugerat că femeile sunt vinovate pentru violuri

Cu doar două luni în urmă, prim-ministrul pakistanez Imran Khan a intrat în atenția activiștilor pentru drepturile omului când a sugerat într-un interviu că numărul alarmant de violuri în Pakistan ar putea fi pus pe seama modului în care se îmbracă și se comportă femeile. 

„Dacă o femeie poartă foarte puține haine, aceasta va avea un impact asupra bărbaților, cu excepția cazului în care sunt roboți”, a spus premierul în interviul din 20 iunie.

Multe dintre atacurile asupra femeilor din Pakistan sunt așa-numitele crime de onoare, în care făptuitorul este un frate, tată sau altă rudă de sex masculin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Tânără agresată sexual de peste 100 de bărbați care i-au smuls hainele și au aruncat-o în aer, în timp ce filma un videoclip pentru TikTok. 40 de agresori arestați