Antena Meniu Search
x

Cel puţin 13 persoane printre care 7 copii au murit după ce un apartament a fost cuprins de flăcări în Philadelphia

Cel puțin 13 persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc de apartamente din orașul american Philadelphia.

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 20:59

Cel puțin șapte copii se află printre persoanele decedate, a declarat reporterilor un oficial de la Departamentul de Pompieri din Philadelphia. Incendiul a început în jurul orei locale 06:00 într-un bloc de locuințe publice din nordul orașului, scrie BBC.

Comisarul adjunct al pompierilor Craig Murphy a declarat reporterilor că a fost unul dintre cele mai grave incendii pe care le-a văzut vreodată. „Plănuim să ne asigurăm că această pierdere uriașă de vieți omenești nu s-a întâmplat în zadar”, a spus el presei.

Tragedia a avut loc la primele ore ale dimineţii

El a adăugat că alți opt locuitori au reușit să scape din clădire. Se crede că în blocul cu trei etaje se aflau 26 de persoane la momentul incendiului. Clădirea este deținută de Philadelphia Housing Authority, finanțată de guvern, și a fost împărțită legal în două apartamente din anii 1950.

Oficialii au spus că la ultima inspecție a clădirii din 2020 erau patru detectoare de fum funcționale, dar niciunul nu s-a activat în timpul incendiului. Murphy le-a spus reporterilor că, deși autoritățile nu consideră în prezent cauza incendiului ca fiind suspectă, va exista totuși o investigație amănunțită din cauza pierderii de vieți omenești. Vorbind în timpul conferinței de presă, primarul orașului Jim Kenney a declarat: „Aceasta este fără îndoială una dintre cele mai tragice zile din istoria orașului nostru, pierderea atâtor oameni într-un mod atât de tragic. Să pierzi atât de mulți copii este doar devastator”, a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 13 persoane printre care 7 copii au murit după ce un apartament a fost cuprins de flăcări în Philadelphia