Antena Meniu Search
x

Un băiat de doi ani a murit, după ce a căzut într-un lac din UK. Vărul său nu l-a salvat: "Mi-era teamă să nu mă înec"

Un băiețel a murit, după ce a căzut într-un lac, aflat la est de Southampton, UK. Vărul său, în vârstă de 18 ani, nu a sărit să-l salveze pentru că nu știa să înoate. Lewis Birch îl luase pe Greyson într-o scurtă excursie. S-au oprit preț de câteva momente la Lacul Swanwick, când într-o clipă de neatenție a tânărului, micuțul a căzut în apă. Tragedia a avut loc acum doi ani, însă ancheta nu s-a finalizat. 

de Cristina Cruceru

la 27.01.2023, 09:58

Un băiat de doi ani a murit, după ce a căzut într-un lac din UK
Un băiat de doi ani a murit, după ce a căzut într-un lac din UK - Facebook

Lewis suferă de autism, iar în momentul în care l-a văzut pe micuțul Greyson zbătându-se în apă, tânărul nu a sărit să-l ajute. Asta pentru că băiatul de 18 ani are frică de apă și îi era teamă să nu se înece.

Tragedia putea fi evitată

Micuțul, din Southampton, se afla la doar trei metri de ponton, iar apa era destul de adâncă. Autoritățile au fost sesizate și s-au deplasat de urgență la fața locului. Micuțul a fost găsit plutind, fără reacție în apă. Greyson a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul General din Southampton, unde s-a constatat decesul. Polițiștii britanici au deschis o anchetă, iar în urma cercetărilor făcute au ajuns la concluzia că tragedia putea fi evitată.

Conform mărturiilor, detectivul Jackie Fowley, a declarat că Lewis l-a dus pe Greyson la New Forest, apoi la Burger King, asta înainte de a-i trimite un mesaj mamei copilului în care i-a spus că-l va duce pe micuț în parc pentru a-l "obosi". Ancheta a aflat că Kirsty l-a avertizat pe Lewis să fie "atent" lângă apă, ceea ce l-a determinat să caute pe Google "ce să facă dacă un copil de doi ani cade într-un lac".

Pe acelaşi subiect

Copilul trăia când vărul său a sunat la ambulanță

Lewis le-a spus anchetatorilor că băiețelul a vrut să vadă rațele pe lac. Copilul a mers pe un dig, de unde a căzut în apă. În declarația lui, Lewis a descris momentul în care l-a văzut pe Greyson "devenind albastru", mărturisind că s-a întins pe jos pentru a încerca să ajungă la el cu mâinile, însă nu a putut. Distanța dintre ei nu era "prea mare, dar nici la îndemână".

Anchetatorii spun că: "A văzut că gura lui Greyson se umplea de apă și i-a trimis un mesaj mătușii sale. Lewis a sunat-o apoi pe mătușa sa, care i-a spus să sară în apă, dar el a spus "Nu știu să înot".

Greyson trăia în timp ce mama sa vorbea cu vărul său și când Lewis a sunat la ambulanță. Tânărul de 18 ani a declarat poliției că "deschidea și închidea" ochii pentru că "nu-i venea să creadă ce se întâmpla".

Când un pompier a sărit să recupereze trupul micuțului, Lewis a văzut că apa "tulbure" era mai puțin adâncă decât se aștepta și a declarat poliției că "dacă aș fi știut asta, aș fi sărit în apă". Lewis a declarat poliției că îi era "frică" de apă după un incident prin care a trecut: "Nu știu să înot - mi-era teamă că m-aș putea îneca".

Tânărul de 18 ani, arestat

Potrivit anchetei a auzit că Lewis nu și-a dat seama de "gravitatea situației" la fața locului. Familia lui Greyson i-a adus un omagiu micuțului, spunând despre el că "ne-a umplut toate inimile de bucurie și fericire".

Familia lui a spus: "Amintirea lui va rămâne pentru totdeauna și va trăi prin zâmbetele și bucuria fiecărui individ care a avut plăcerea de a-l cunoaște".

Copilul a suferit o lipsă de oxigen la nivelul creierului, incompatibilă cu viața, spun anchetatorii. Medicul legist a spus că "nu vom ști niciodată circumstanțele exacte" ale celor întâmplate. A precizat că nu existau camere de supraveghere în acel loc sau martori. Tânărul de 18 ani a fost arestat sub suspiciunea de neglijență, însă a fost eliberat fără a fi luate alte măsuri în ianuarie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un băiat de doi ani a murit, după ce a căzut într-un lac din UK. Vărul său nu l-a salvat: "Mi-era teamă să nu mă înec"