Antena Meniu Search
x

Un tânăr a început să se tăvălească pe jos de râs, după ce a lovit o femeie însărcinată cu picioarele în burtă, în UK: "Nu meriţi un copil!"

Incident tulburător după o petrecere în oraş: un tânăr a început să se tăvălească pe asfalt, râzând incontrolabil, după ce a lovit o femeie însărcinată cu picioarele în burtă. În repetate rânduri, atacatorul i-a spus „Nu meriţi un copil”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.11.2021, 14:18

Un tânăr din UK a început să se tăvălească pe jos de râs, după ce a lovit o femeie însărcinată cu picioarele în burtă strigând - Merseyside Police

Shaun Roberts, în vârstă de 29 de ani, i-a spus femeii însărcinate că nu merită un copil, după ce a lovit-o cu piciorul în burtă, în timpul unei altercaţii. Incidentul a avut loc în Aiburth, Liverpool, după o petrecere într-un bar. Bărbatul s-a prezentat în faţa instanţei din Liverpool pentru mai multe infracţiuni, inclusiv agresiuni şi alte violenţe faţă de femeie, precum şi agresiune asupra unui paramedic de la ambulanţă.

Procurorul Paul Becker a declarat că în data de 16 mai anul trecut, Rebbeca Barlow şi prieta ei Eleanor Bradshaw au plecat împreună la o petrecere în Aiburth, unde „băuseră şi consumaseră droguri”. În jurul orei 5 dimineața, Roberts le-a întrebat pe cele două fete dacă vor să „continue să bea” înapoi la apartamentul său și, la sosire, a fost „drăguț și implicat în conversație”, relatează Liverpool Echo.

Tânărul a început să se comporte agresiv şi să le lovească fără motiv

Cu toate acestea, când conversația s-a îndreptat către copiii Rebbecăi, bărbatul a devenit foarte „agitat”, spunând că serviciile sociale îl anchetează în privinţa copiilor săi. A început să „ţipe şi să se lovească cu capul de pereţi”, lăsându-le pe femei „în stare de şoc, speriate”. Procurorul a continuat, povestind cum atacatorul s-a uitat apoi la o poză cu vărul său, care murise cu câteva săptămâni în urmă, spunând „cum poate îndrăzni cineva să-l ţină la pământ şi să îl înjunghie”. „A început să ţipe, să lovească uşile, să lovească cu piciorul mobila şi să vorbească incoerent, iar când Eleanor s-a dus să cheme un taxi pentru a pleca acasă a devenit paranoic şi s-a năpustit asupra ei”,

Pe acelaşi subiect

Tânărul de 29 de ani a ţinut-o la podea şi a început să o lovească cu pumnul în ceafă, iar când prietena ei a încercat să intervină, le-a „lovit cap în cap de 5-6 ori”. A spart de asemenea o sticlă de bere în capul lui Eleanor şi şi-a apăsat genunchiul pe gâtul ei. Femeia „îl implora deja să fie lăsată să plece” şi, în cele din urmă, când bărbatul a început să se tăvălească pe jos de râs, „au putut să fugă la uşă şi să scape”.

Eleanor se afla în primele etape ale sarcinii la acea vreme, lucru pe care Roberts îl ştia, dar cu toate acestea el a lovit-o cu picioarele în stomac şi i-a spus că „nu merită un copil”. Se rugau pentru viaţa lor. După ceea ce lor li s-a părut că a durat o viaţă întreagă, bărbatul le-a dat drumul. A rămas întins pe podea, râzând incontrolabil”, a continuat procurorul.

Tinerele agresate, traume de nedescris în urma atacului

Într-o declaraţie emoţionantă citită în instanţă, Rebbeca a mărturisit că în urma incidentului s-a ales cu grave probleme de sănătate mintală, are flashback-uri şi coşmaruri. Este speriată de străini şi iese rar din casă, trăind constant cu spaima că teroarea s-ar putea repeta. Eleanor de altfel a experimentat aceleaşi trăiri şi suferinţe şi a început să bea, ceea ce a făcut-o să-şi piardă locul de muncă şi copiii, după intervenţia serviciilor sociale. A mărturisit că se simte neputincioasă, mult sprea speriată pentru a mai putea avea o relaţie şi, în ciuda faptului că Rebbeca este cea mai bună prietenă a ei, nu mai petrec atât de mult timp împreună.

Tânărul a atacat în repetate rânduri şi poliţiştii

Procurorul a declarat în faţa instanţei că în timpul arestării şi interogării, tânărul de 29 de ani nu a dorit să vorbească absolut deloc, iar după ce a fost eliberat pe cauţiune a comis noi infracţiuni, pe 24 aprilie 2021. A produs inclusiv un blocaj în zona gării, după ce s-a aşezat pe şinele de tren la gara Sandhills, ceea ce a dus la oprirea de urgenţă a trenurilor până la ajungerea poliţiei. În faţa ofiţerilor a devenit violent, astfel încât au fost nevoiţi să-i aplice şocuri pentru a-l potoli. Le-a recunoscut poliţiştilor că „intenţionează să-şi facă rău”, apoi a fost dus la spital şi internat la secţia de psihiatrie, unde a devenit eratic, furios şi abuziv verbal. Pentru că nu îl puteau calma, a fost plasat într-o cameră izolată, dar şi acolo a continuat să facă acuzaţii, să înjure şi să lovească pereţii. A făcut insulte şi ameninţări homofobe, spunându-i unui ofiţer că „îi va viola soţia şi îi va omorî copiii”.

Într-o altă zi, când a fost adus la poliţie pentru interogare, potrivit Mirror, Roberts „a lovit un ofiţer în abdomen” şi i-a scuipat pe cei care încercau să îl calmeze. A început să vomite şi să-şi ceară scuze, pe motiv că „se drogase”.

Întreruperea liniilor de cale ferată a dus la blocarea unui tren, o întârziere de 374 de minute, ceea ce a însemnat o pierdere de 18.000 de lire sterline.

Michael Bagley, avocatul apărării, a spus că Roberts „a văzut un sens” atunci când și-a schimbat pledoaria în ziua procesului și a cerut credit pentru acea pledoarie de vinovăție. El a recunoscut în instanţă că „atunci când ia droguri se comportă grotesc”

Procesul este încă în desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un tânăr a început să se tăvălească pe jos de râs, după ce a lovit o femeie însărcinată cu picioarele în burtă, în UK: "Nu meriţi un copil!"