Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 29 de ani şi-a spulberat visul de a deveni tată într-un cumplit accident rutier, după ce s-a urcat băut la volan, în Statele Unite

Un tânăr de 29 de ani a dezvăluit cum un accident înfiorător a dus la amputarea penisului său şi a unuia din testicule. Paul Berry a pierdut controlul maşinii sale, în 2014, când s-a urcat băut la volan, iar în urma impactului a fost aruncat pe geamul din spate al autoturismului.

de Monica Palade

la 12.10.2021, 21:40

Un tânăr de 29 de ani şi-a spulberat visul de a deveni tată într-un cumplit accident rutier, după ce s-a urcat băut la volan, în Statele Unite - Shutterstock

Mașina s-a rostogolit și a aterizat peste el, rupându-i gâtul, maxilarul, șoldurile, nasul, bazinul. În plus, a suferit şi o leziune cerebrală. Acum, la şapte ani de la accident, Paul spune că, în sfârşit, are curajul să vorbească despre accident şi că nu îi mai este ruşine de ceea ce i s-a întâmplat după.

„Au trebuit să îmi amputeze bărbăţia. Parcă ar fi tăiat un copac și ar fi rămas un ciot. Ironic, pentru că nu m-am simțit „bărbat ”decât după accident. Vreau să povestesc lumii despre impactul emoțional pe care l-a luat acest lucru și pe care îl va avea mereu asupra mea. Mi-a schimbat pentru totdeauna viața într-un mod pe care nu i l-aș dori nici celui mai rău dușman al meu”, a mărturisit Paul.

Bărbatul, care locuia în Saint Louis, Missouri, la vremea respectivă, conducea spre Columbia, Illinois, unde locuia iubita sa de atunci. A recunoscut că a băut ceva cu un prieten la începutul acelei seri. După ce a trecut de podul Jefferson Barracks, a luat-o pe Route Three, dar a pierdut controlul maşinii.

Accidentul care i-a schimbat radical viaţa

Pe acelaşi subiect

„Fie am adormit, fie am alunecat din cauza ploaii. Am început să merg într-un sens și am tras de volan în sens invers, încercând să mă redresez, dar am făcut-o excesiv ceea ce a făcut ca vehiculul să se răstoarne. S-a rostogolit de câteva ori și am fost aruncat pe geamul din spate, apoi am zburat și mașina continua să se rostogolească. Am căzut la pământ și mașina s-a oprit din rostogolit chiar deasupra mea”.

Un șofer de camion care a suprins accidentul, a oprit pentru a-l ajuta și a făcut semn şi altor șoferi să se oprească și să ajute la ridicarea mașinii de pe Paul. A fost chemată o ambulanță aeriană și a fost transportat la Spitalul Universitar St Louis, Missouri. Pe drum i-a fost indusă coma. „Au spus că inima mea s-a oprit câteva secunde când eram în aer”, a spus Paul, care locuiește acum în Sestus, Missouri.

El și-a rupt gâtul, şoldul, pelvisul, două coaste, maxilarul, nasul și a suferit un traumatism cerebral. Nu s-a trezit din comă decât după cinci săptămâni, timp în care montat un maxilar de titan,13 șuruburi în bărbie și plăci puse în ambele părți ale feței.

„Nu îţi puteai da seama uitându-te la mine, au făcut o treabă al naibii de bună!” a glumit Paul. În timpul accidentului, roata stângă din spate a mașinii s-a desprins și metalul rămas a aterizat direct în poala lui Paul, zdrobindu-i zona genitală.

„Am realizat că sunt aceleași lucruri pentru care mori și pentru care trăiești”

„Aveam o cicatrice care pare surprinzător de vindecată acum, dar practic în interior era țesut mort. Au încercat să o reconstruiască organul, dar nu a reușit”, a mai povestit Paul.

Chirurgii au încercat să atașeze din nou organul cu țesutul rămas, dar Paul a intrat în leucocitoză, unde un număr mare de celule albe din sânge inundă zona rănită. Acest lucru ar putea fi fatal, astfel încât, pentru siguranța bărbatului, medicii au fost obligați să renunțe la eforturile lor și să-i amputeze penisul și unul dintre testicule, lăsând doar un ciot.

Când s-a trezit în cele din urmă, Paul nu şi-a dat seama inițial de amploarea rănilor sale. „Nu știu dacă pur și simplu nu am vrut să cred, a fost șocant. Am crezut că se va vindeca, dar doctorul a venit și m-a întrebat dacă am material seminal înghețat în caz că vreau să am copii pentru că nu voi mai putea avea copii”.

Atunci Paul și-a dat seama că penisul și testiculul său au dispărut definitiv. „M-am simțit copleșit, ca și cum viața mea s-ar fi terminat. Chiar am ales numele fetiței mele de la 14 ani, ceea ce m-a terminat. Am visat întotdeauna să am o fetiță, practic asta era toată viața mea.”

Medicii i-au spus că fractura la gât a fost la doar un centimetru distanță de a-l paraliza de la gât în jos. „Cred că ar fi trebuit să mă simt norocos că sunt în viață, dar sincer în acel moment al vieții mele nu m-am simțit prea norocos”, a spus el.

Paul a petrecut alte șase săptămâni la Spitalul de Reabilitare Mercy urmând diverse terapii. „Doctorul a intrat și eu stăteam în scaunul cu rotile și a spus: Acum Paul, nu spun că nu vei mai merge niciodată, ci doar că va trebui să reînveți cum să mergi. M-am ridicat din scaunul cu rotile și am făcut câțiva pași spre el și am fost ca şi cum: scuză-mă doctore, nu te-am auzit! Apoi o grămadă de asistente s-au repezit în jurul meu: Ok, Paul stai jos, stai jos!”

Când a ajuns acasă, a fost îngrijit de bunica sa, Nancy Berry, în vârstă de 86 de ani, și nu s-a simțit confortabil să iasă sau să aibă o relaţie mult timp. „A fost greu, dar chiar dacă am încercat să vorbesc cu oricine altcineva, a fost ca și când aș fi avut întotdeauna acel secret. Nu-mi plăcea să-l expun, așa că pur și simplu nu am căutat pe nimeni. Ceea ce ei nu știu, nu are cum să mă rănească pe mine”, a mai spus tânărul.

Câinele care i-a schimbat viaţa

După accident, sora lui Paul, Danielle Berry, 34 de ani, a avut grijă de câinele său, Resse, un amestec între un labrador şi un boxer, şi i-a spus că nu va putea să-l ia din nou acasă până când nu va fi complet vindecat. Asta l-a motivat să lupte ca să îşi revină. „Am realizat că sunt aceleași lucruri pentru care mori și pentru care trăiești.” Logodnica mea de atunci, câinele meu, familia mea, nepoatele și nepoții mei, dar în principal câinele. Mă ajută mai mult decât mi-aş putea imagina vreodată, îmi dă un scop să mă trezesc în fiecare zi. Nu lucrez pentru a obține bani pentru mine, ci pentru mâncarea scumpă pentru câini".

În luna decembrie 2014, Paul a auzit despre primul transplant de penis reușit, făcut în Africa de Sud. „Dar ăsta a fost primul transplant și a fost făcut la scurt timp și nu am destui bani pentru toate acestea”, a spus el. "Nu-mi țin respirația, dacă se întâmplă, este grozav."

Din punct de vedere fizic, Paul este complet recuperat, dar până acum nu a reuşit să vorbească despre modul în care accidentul i-a schimbat viața. „Simt că pot să mă deschid despre asta, nu-mi mai este rușine. Viața este grea, dar m-a făcut mult mai încrezător în mine. Îmi dau seama că nu este cel mai important lucru și asta nu te face să fii cine ești. Pot să spun sincer că nu m-am simțit bărbat decât după ce nu am avut bărbăție”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un tânăr de 29 de ani şi-a spulberat visul de a deveni tată într-un cumplit accident rutier, după ce s-a urcat băut la volan, în Statele Unite