Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 35 de ani a mers la medic după ce a observat că avea pupilele de dimensiuni diferite, dar a aflat că are o tumoare

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a mers la medic după ce a observat că, în unele zile, are pupilele de dimensiuni diferite. Medicii i-au pus însă un diagnostic crunt: tumoare pe creier.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 13:06

Un tânăr de 35 de ani a mers la medic după ce a observat că avea pupilele de dimensiuni diferite, dar a aflat că are o tumoare - Shutterstock

Aled Harris, un profesor britanic în vârstă de 35 de ani stabilit în China, a observat în luna mai că pupilele sale păreau de dimensiuni diferite.

"Când te uiți în oglindă în timp ce te speli pe mâini, îți sare în ochi. Faptul că o pupilă este mai mare decât cealaltă îți dă un fel de privire intensă. Ți se pare ciudat când observi", a spus el.

Primul medic i-a spus că este perfect sănătos

Harris a început să își monitorizeze îndeaproape ochii și a constatat că, în unele zile, pupilele sale reveneau la o dimensiune normală. În alte zile, diferența era uriașă.

Pe acelaşi subiect

Harris a vizitat un oftalmolog în iunie, care i-a verificat ochii și i-a spus că sunt normali. În acea zi, pupilele sale erau de dimensiuni similare și nu existau anomalii notabile, ceea ce l-a liniștit pe moment.

"Dar apoi, anxietatea a câștigat și, în cele din urmă, am mers la un neurolog", a spus Harris.

O tumoare în spatele ochiului

Aproape imediat, neurologul care l-a examinat pe Harris i-a spus să facă un RMN. Analizele au arătat că avea o tumoare în spatele ochiului, care creștea, dar era benignă - ceea ce înseamnă că nu este canceroasă.

Medicii i-au spus că trebuie să opereze în curând, relatează Mediafax. El este programat să fie operat săptămâna aceasta. Chiar și așa, Harris se consideră norocos. Tumora se află într-o regiune a creierului său care este accesibilă prin sinusuri, iar chirurgii nu vor trebui să foreze prin craniu pentru a o scoate, a spus el.

Medicii i-au spus că tumora este gravă, dar "nu este sfârșitul lumii". Șansele de reușită sunt mari, iar el se va recupera rapid. Harris îi încurajează și pe alții să meargă la medic dacă observă o problemă similară, chiar dacă este doar pentru a se liniști.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Un tânăr de 35 de ani a mers la medic după ce a observat că avea pupilele de dimensiuni diferite, dar a aflat că are o tumoare