Antena Meniu Search
x

Un tată şi cei doi copii ai săi au murit într-un accident aviatic în Australia. Mama împacheta cadourile de Crăciun când a aflat tragedia

Crăciun negru pentru o familie, care a fost decimată în urma unui accident aviatic. Un tată, de 41 de ani, fiul său de nouă ani şi fiica sa de 10 ani, au murit după ce plimbarea cu avionul oferită de părinte drept cadou pentru aniversarea fiului s-a prăbuşit la puţin timp după decolare.

de Monica Palade

la 21.12.2021, 19:39

La manşă se afla milionarul şi pilotul amator Roy Watterson, care era şeful lui Chris Mocanu, tatăl copiilor.

Acasă, mama împacheta cadourile de Crăciun când a primit vestea tragediei, care a avea să îi schimbe viaţa pentru totdeauna. Lucas Mocanu împlinise nouă ani în luna noiembrie, iar tatăl i-a promis o surpriză de neuitat. Nu ştia că va fi ultima, atât pentru el, cât şi pentru sora lui, Lavinia.

O familie decimată pentru vecie

Tragedia a avut loc în apropiere de Brisbane, Australia, duminică dimineaţa. Chris îl rugase pe Roy să îl ia cu avionul ca să-i facă o surpriză fiului său chiar când băiatul şi-a aniversat ziua. Cum vremea a fost proastă, călătoria a fost amânată, spune Catherine Di Blasio, mama copiilor şi fosta soţie a lui Chris Mocanu.

Pe acelaşi subiect

Asistenta se mutase împreună cu soţul său de atunci, Chris, în Australia din Canada, în urmă cu 14 ani. Femeia trebuia să se vadă cu ei la prânz, după ce ar fi aterizat. La ora 16.00, nu auzise nimic de ei, iar telefonul fostului partener era închis.

„Am crezut apoi că sună la uşă, dar când am deschis uşa erau trei ofițeri pentru siguranța copiilor, care îmi spuneau veștile proaste. Când au intrat în casă, eu împachetam cadourile de Crăciun ale copiilor. Chiar şi poliţistului i-a fost greu să îmi spună, nu ştia cum. A fost cumplit”, a povestit femeia.

Catherine îşi lăsase copiii pe aerodrom în Radcliffe, spunându-le: „Distraţi-vă copii, vă iubesc. Fiul meu s-a întors şi mi-a spus: „Şi eu te iubesc, mami”. Apoi au plecat”. Despre fiica sa, Catherine spune că era blândă şi nostimă şi „te făcea să râzi cu lacrimi”. Lucas adora maşinile şi „avea un suflet special pe care îl observa oricine”.

Un ultim cadou-surpriză

Cumnata lui Catherine a făcut un apel pe fundaţia Gofundme pentru a strânge bani pentru înmormântări, spunând că „este cel mai rău coșmar al fiecărui părinte”. Milionarul Roy Watterson acceptase să ducă familia într-un zbor de plăcere în jurul Golfului Moreton și să vadă Brisbane din aer.

Dar se spune că avionul cu patru locuri, ar fi avut probleme cu motorul la câteva momente după decolare. Martorii au spus că s-a răsturnat și s-a cufundat într-o mlaștină pe coastă, chiar dincolo de pistă.

Imaginile aeriene au arătat avionul cu capul în jos în apă, în timp ce salvatorii se aflau în zonă. Scafandrii de la poliție au recuperat cele patru cadavre în jurul prânzului.

S-a dovedit că familia lui Roy Watterson aștepta întoarcerea lui la hangar, când li s-a spus despre accident. „Au fost câţiva membri ai familiei pilotului care se aflau la sol în momentul accidentului”, a declarat inspectorul de poliție Craig White. „Familia a înțeles când a văzut că aeronava nu s-a întors şi a început să se uite la postările de pe rețelele de socializare. Familia este profund traumatizată așa cum v-ați aștepta.”

Un accident tragic

Descriindu-l ca fiind un „accident tragic” atât de aproape de Crăciun, Craig White a mai spus: „Acesta este ultimul lucru prin care trebuie să treacă orice familie în această perioadă a anului”.

Inspectorul White a spus că aeronava a fost văzută dispărând în spatele a doi copaci de apă, unde epava a fost observată apoi de un alt avion.

Roy Watterson a fondat o întreprindere de familie, Grupul Lincom, care se ocupă de industria minieră și forestieră, iar recent îi predase ştafeta fiului său, Stephen. Chris era angajat al companiei.

Firma a spus: „Suntem profund întristați de pierderea tragică a lui Roy Watterson, președintele și fondatorul nostru, împreună cu Chris Mocanu, coordonatorul nostru național de închiriere a flotei și a celor doi copii ai săi. Pierderea a fost profund simțită de întreaga echipă Lincom. Am fost privilegiați să lucrăm atât cu Roy, cât și cu Chris și ne va fi foarte dor de ei”.

Biroul pentru Siguranța Transporturilor din Australia investighează din ce cauză s-a produs accidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Un tată şi cei doi copii ai săi au murit într-un accident aviatic în Australia. Mama împacheta cadourile de Crăciun când a aflat tragedia