Antena Meniu Search
x

"Vestea a venit ca un șoc". Un bărbat, arestat de polițiștii din UK pentru uciderea unei tinere de 24 de ani, dispărută de o lună

Maureen Gitau, în vârstă de 24 de ani, este dată dispărută de aproape o lună. Tânăra din UK este de negăsit, iar autoritățile se gândesc și la posibilitatea ca aceasta să nu mai fie în viață. Un bărbat de 54 de ani este principalul suspect în acest caz, pentru că este printre ultimii care ar fi vorbit cu ea.

de Cristina Cruceru

la 05.01.2023, 18:05

Un bărbat, arestat de polițiștii din UK pentru uciderea unei tinere de 24 de ani, dispărută de o lună
Un bărbat, arestat de polițiștii din UK pentru uciderea unei tinere de 24 de ani, dispărută de o lună - Profimedia

Maureen Gitau, în vârstă de 24 de ani, a fost văzută ultima dată pe 5 decembrie 2022, după a plecat de la locuința ei din Evelyn Street, Deptford, în sud-estul Londrei. Tânăra a fost dată dispărută de familia ei, pe 10 decembrie, și de prietenii îngrijorați pe 12 decembrie.

Moodie, un bărbat de 54 de ani, ar fi ultima persoană care a luat legătura cu femeia. De altfel, acesta este și principalul suspect pentru uciderea ei. Autoritățile l-au reținut, deși cadavrul lui Maureen nu a fost găsit până acum.

Ce spun autoritățile britanice

Trupul neînsuflețit al lui Maureen Gitau nu a fost găsit, însă poliția a confirmat că Moodie a fost printre ultimele persoane, cu care aceasta a vorbit la telefon înainte de dispariție.

Procurorul James Dawes  a declarat: "Persoana este declarată decedată. Maureen Gitau a dispărut și nu a mai fost văzută din 5 decembrie 2022. Trupul ei neînsuflețit nu a fost găsit. Aceasta a fost dată dispărută pe 12 decembrie de către prieteni. În urma anchetei, polițiștii au descoperit că printre ultimele persoane, care au vorbit cu femeia dispărută, este Moodie. Ca urmare, poliția l-a audiat pe suspectul de 54 de ani".

Judecătorul Mark Dennis l-a arestat preventiv pe principalul suspect, acesta urmând să apară în fața instanței pe 23 martie. Inspectorul-șef detectiv Kate Blackburn, cea care conduce ancheta, a declarat: "Familia lui Maureen a fost informată și va fi sprijinită de ofițeri specializați. Această veste a venit ca un șoc teribil. Gândurile mele și ale echipei mele sunt alături de ei în aceste momente foarte dificile. Poliția roagă pe oricine o cunoștea pe doamna Gitau și, care a văzut-o pe 5 decembrie în zona Deptford, sau pe oricine crede că are informații care ar putea ajuta ancheta, să sune la 101. De asemenea, pot fi furnizate informații și la Crimestoppers, în mod anonim, la numărul 0800 555 111".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » "Vestea a venit ca un șoc". Un bărbat, arestat de polițiștii din UK pentru uciderea unei tinere de 24 de ani, dispărută de o lună