Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Viața mea s-a prăbușit”. O mamă a trei copii a trecut prin iad timp de şase ani, după ce doctorii i-au spus că are cancer în ultima fază, în Anglia

A crezut că lumea sa s-a prăbuşit după ce a aflat că are cancer în stadiul patru şi că nu îşi va mai vedea copiii crescând. Şase ani mai târziu, i s-a spus că totul a fost o greşeală şi că de fapt este perfect sănătoasă.

de Monica Palade

la 12.11.2021, 13:26

Lucy Hammersley, care avea 24 de ani la vremea respectivă şi mama unei fetiţe, a recunoscut că viaţa sa s-a terminat la vestea care a făcut-o să piardă şase ani din viaţa sa.

Lucy a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4, după ce i-au găsit un nodul în obraz, în 2012. La prima vizită la medic, mama a fost asigurată că este doar un chist, dar un al doilea chirurg a concluzionat, după histologie, că este un melanom care s-a răspândit din altă parte a corpului ei.

După veste, medicii de la Spitalul Basildon din Essex au scos nodulul, dar nu au reușit să afle de unde s-a răspândit - dar au insistat ca ea să meargă în mod regulat pentru a fi monitorizată, ceea ce a însemnat ani de programări la spital.

A trăit şase anu de coşmar

Pe acelaşi subiect

„Când mi-au spus, am fost șocată și am început să plâng și mi s-a părut că era sfârșitul lumii, mi-au oferit un medicament de probă, dar l-am refuzat pentru că nu știam ce era sau orice altceva. Trăiam cu frică constantă pentru ziua în care o să-l găsească și să-mi spună cât timp mai aveam de trăit, pentru că, evident, faza a patra este foarte periculoasă. Viața mea s-a prăbușit și nu m-am mai putut concentra la nimic sau asupra vieții, eramîn depresie, am slăbit mult și am căzut în patima alcoolului. Mi-am pus pe deplin viața în așteptare, nu am vrut să întâlnesc pe nimeni și nu am mai făcut un copil decât după 10 ani”, a povestit femeia.

În cele din urmă, Lucy a întâlnit pe cineva și abia când cuplul s-a mutat la Maidstone, Kent, și a văzut un doctor nou, a aflat că fusese complet sănătoasă tot timpul. „Spre șocul meu, mi s-a spus că nu am avut cancer în tot acest timp”, a explicat Lucy. „A fost doar un amestec ciudat de furie și ușurare. De asemenea, doar neîncredere, reacția mea inițială a fost: „Probabil că m-au confundat cu altcineva. Îți pui încrederea în medicii spitalului, nu crezi că au greșit ceva atât de grav. Când am văzut notele de specialitate, mă gândeam doar: „Cum naiba au putut greși așa de mult timp!”.

Cum ar fi fost viaţa fără anii pierduţi

Acum, Lucy a câștigat despăgubiri de 42.000 de lire sterline după ce a intentat proces pentru neglijență medicală. „Mă gândesc la ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu m-aș fi dus la doctor în acea zi în 2012 – cum ar fi fost viața mea și simt că am trecut degeaba prin șase ani de agonie. Nu-i pot primi niciodată înapoi, dar, de asemenea, sunt fericită acum și am mai avut doi copii și am un partener care a rămas cu mine pe tot parcursul. Dar nu cred că vreo sumă de bani ar putea vreodată să elimine ceea ce s-a întâmplat, gândurile și sentimentele pe care le-am avut nu vor dispărea niciodată și, faptul că a trebuit să-i spun fiicei mele, a fost cel mai greu lucru pe care a trebuit să-l fac vreodată în viaţa mea. A fost o experiență îngrozitoare în viața familiei mele, o putem lăsa în urmă, dar nu uităm niciodată”.

Un purtător de cuvânt al spitalului din Essex a declarat: „Luăm în serios orice incident de diagnosticare greșită și avem procese clare și robuste pentru a ne asigura că lecțiile sunt învățate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » „Viața mea s-a prăbușit”. O mamă a trei copii a trecut prin iad timp de şase ani, după ce doctorii i-au spus că are cancer în ultima fază, în Anglia