Video Chefi la cuţite, 19 noiembrie 2024. Irina Fodor a pus la bătaie cea de-a treia amuletă. Proba a stârnit tensiuni între jurați
În cea de-a treia ediţie a sezonului 14, Chef Orlando Zaharia, chef Alexandru Sautner, chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu și-au ascuțit cuțitele și s-au adunat, din nou, în bucătărie pentru o nouă amuletă. Irina Fodor a anunțat o probă care a stârnit tensiuni între jurați.
Irina Fodor a anunţat amuleta cu numărul trei. „Azi e ziua mea”, a răspuns chef Richard Abou Zaki. Ştefan poate vrei să ne intimidezi, vorbele sunt vorbe, faptele sunt fapte. Vorbele tale nu ştiu cât rezultat aduc”, a continuat el. Irina Fodor le-a transmis chefilor că tema îi este dedicată lui chef Richard, apoi i-a fost pe adversari să ghicească despre ce este vorba. „Fine dining, cu stele Michelin, cu iepuraşi care ies din farfurii”, „Homar, caviar, opulenţă, rafinament, bogăţie”, au răspuns chefii.
Irina a spart gheaţa şi a dezvălui proba, „căpşuna”. „Din punctul meu de vedere nu este o probă uşoară”, a spus Chef Orlando. „Cine găteşte căpşuni? Eu le ştiu din copilărie aşa cu zahăr”, a completat chef Ştefan. Juratul zilei este chef Florin Ivan, anunţă Irina. Amuleta este următoarea: „poţi schimba orice concurent din echipa ta cu oricare altul din celelalte două echipe, cu excepţia cuţitelor de aur”. Cei patru adversari nu şi-ar dezvălui preparatele unul celuilalt.
Chef Ştefan a spus că va pregăti o „bavaroază” cu căpşuni şi o cremă de ciocolată albă şi cu bezea, iar adversarii lui au fost nemulţumiţi de faptul că a folosit o cremă de căpşuni deja pregătiti din cămară. „Eu îl cunosc pe Ştefan, ar fi putut să facă asta în 10 minute”, a spus Orlando Zaharia, „Mă gândesc că am multe de făcut şi nu am timp într-o oră. Pot să iau tot ce găsesc în congelator? Atunci lăsaţi-mă”, s-a apărat chef Ştefan.
Chef Richard a spus că va face o salată de castraveţi, roşii şi sos căpşuni, zmeură şi trandafir. „Richard are o abordare foarte îndrăzneaţă, genul de preparat fie de 2 puncte, fie de cinci”, spune chef Orlando. Chef Alex pregăteşte o tartă „descompusă” cu dulceaţă de căpşuni, cremă de mascarpone şi bezea arsă. Chef Orlando Zaharia a gătit un deşert fresh de frişcă cu fructe.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰