Antena Meniu Search
x

Curs valutar

5 pași esențiali pe bicicleta eliptică pentru rezultate rapide

Dintre toate aparatele fitness destinate antrenamentelor cardio, bicicleta eliptica pare a fi cea mai subestimata.

de Redactia Observator

la 11.09.2018 , 20:42

5 pasi esentiali pe bicicleta eliptica pentru rezultate rapide

Dintre toate aparatele fitness destinate antrenamentelor cardio, bicicleta eliptica pare a fi cea mai subestimata. Multe persoane sunt de parere ca acest aparat poate oferi numai antrenamente simple, monotone, si ca eficienta nu este la fel de ridicata ca in cazul benzii de alergare sau bicicletei fitness. Adevarul este ca o bicicleta eliptica iti poate oferi rezultatele dorite la fel de repede ca celelalte aparate si, in plus, poate ridica ritmul cardiac chiar mai mult decat o banda de alergare cu acelasi efort depus, aceasta traducandu-se in beneficii mai mari ale sistemului cardiovascular.

Daca vrei sa profiti de tot ce are de oferit o bicicleta eliptica, va trebui sa respecti cateva reguli de baza. Astfel, cu o pozitie corecta si un program de exercitii adecvat, rezultatele se vor vedea imediat. Pentru a te ajuta in lupta contra kilogramelor, in randurile de mai jos vei gasi cateva sfaturi de folosire a acestui aparat, venite chiar de la expertii in domeniu.

1. Fa-ti un plan inainte de a apasa “start”.

Articolul continuă după reclamă

Inainte de a pasi pe bicicleta eliptica, gandeste-te la ce ai vrea sa realizezi cu acest antrenament. Cea mai buna recomandare in acest sens ar fi sa-ti monitorizezi nivelul de efort fizic perceput (pe o scara de la 1 la 10, unde 1 este o plimbare relaxata, iar 10 este solicitare maxima) de-a lungul antrenamentului pentru a fi sigur ca lucrezi exact cat vrei. Daca nu simti prea multa solicitare, probabil ca nici rezultatele nu vor aparea.

Multe persoane se ghideaza dupa principiul “daca ma misc, voi avea rezultate”, insa nu este deloc asa. Un program de antrenamente bine pus la punct si respectat zilnic va fi cea mai buna metoda de a profita de beneficiile unei biciclete eliptice sau oricarui alt aparat fitness.

2. Nu lenevi!

O bicicleta eliptica este dotata cu manere pentru antrenarea completa a corpului, asadar poate fi tentant sa te sprjini pe acestea si sa-ti lasi picioarele sa faca tot efortul. Daca te apleci inainte, transferand o parte din greutate pe manere, antrenamentul va deveni mai usor, astfel incat nu-ti vei crea niciun avantaj. Pozitia corecta este una dreapta, cu musculatura trunchiului usor incordata. Postura incorecta poate duce la dezechilibru muscular si la dureri lombare.

Manerele nu sunt acolo pentru a usura exercitiile, iar daca te sprijini pe ele sau transferi din greutatea corpului, nu vei face decat sa pacalesti singur. In situatia respectiva, aparatul iti va afisa un consum de calorii mai ridicat decat in realitate.

3. Foloseste manerele pentru a-ti antrena corpul complet.

Pe bicicleta eliptica, efortul si puterea sunt impartite intre partea de sus si partea de jos a corpului. Pentru un antrenament eficient, va trebui sa impingi si sa tragi spre tine manerele in timp ce pastrezi o pozitie dreapta, cu umerii inapoi si cu abdomenul incordat. Altfel, bratele vor fi acolo doar de forma.

Folosirea aparatului fara a te tine de manere este o alta varianta, insa efortul este transferat, in acest caz, catre musculatura picioarelor si a trunchiului. Stai drept, foloseste abdomenul si misca bratele inainte si inapoi la un unghi de 90 de grade - ca atunci cand alergi.

4. Variaza exercitiile.

La inceput, efectuarea aceluiasi antrenament zilnic pe bicicleta eliptica poate aduce beneficii, insa acestea vor fi de scurta durata si te vei indrepta catre plafonare. Corpul nostru evolueaza constant si este capabil sa se adapteze unor noi eforturi in aproximativ 4-6 saptamani, asadar e foarte important sa schimbi exercitiile periodic.

Pentru a-ti modifica antrenamentele, multe modele de bicicleta eliptica ofera posibilitatea ajustarii rezistentei, vitezei de pasire sau inclinatiei. Astfel, nu numai ca iti vei solicita diferit corpul cu fiecare antrenament, ci vei reusi sa pastrezi entuziasmul si interesul pentru exercitiile pe bicicleta eliptica, evitand plictiseala si monotonia.

5. Concentreaza-te asupra antrenamentului.

Daca vrei intr-adevar sa-ti sculptezi corpul in cel mai scurt timp, renunta la lucrurile care te pot distrage in timpul antrenamentelor pe bicicleta eliptica. Nu vorbi la telefon sau cu persoana de langa, nu cauta serialele favorite pentru a-ti concentra atentia asupra televizorului si nu citi reviste sau mesaje de pe telefonul mobil. Concentreaza-te asupra antrenamentului, nu asupra povestilor!

O gama larga de biciclete si aparate fitness, printre care si bicicleta eliptica, iti sta la dispozitie pe Sport-mag.ro, unde poti gasi produse la cele mai bune preturi si servicii de livrare si relatii cu clientii de cea mai buna calitate. Profita de reducerile de sezon pentru a gasi modelul potrivit stilului si nevoilor tale!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri Mondene » 5 pași esențiali pe bicicleta eliptică pentru rezultate rapide