Antena Meniu Search
x

Academia Americană de Film l-a dat afară pe producătorul Harvey Weinstein, în urma scandalului de hărţuire

Academia de Film Americană, care acordă premiile Oscar, i-a retras titlul de membru lui Harvey Weinstein, după ce producătorul a fost acuzat de hărţuire.

Academia de Film Americană, care acordă premiile Oscar, i-a retras titlul de membru lui Harvey Weinstein, după ce producătorul a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală şi viol, informează bbc.com.

Academia a transmis că în şedinţa care a avut loc sâmbătă, consiliul a votat "cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară" pentru ca titlul de membru să îi fie retras lui Harvey Weinstein.

Între membrii consiliului se numără personalităţi precum Tom Hanks şi Whoopi Goldberg.

Filmele la care a lucrat Harvey Weinstein au generat peste 300 de nominalizări la Oscar şi au câştigat 81 de premii oferite de Academia de Film Americană.

Într-un comunicat de presă, Academia a transmis că membrii consiliului au votat să îl excludă pe Harvey Weinstein "nu doar pentru a ne distanţa de o persoană care nu merită respectul colegilor săi, dar şi pentru a transmite un mesaj că era ignoranţei intenţionate şi complicităţii ruşinoase într-un astfel de comportament şi în hărţuirea la locul de muncă în industria noastră s-a încheiat".

"Aici este vorba despre o problemă extrem de gravă şi îngrijorătoare care nu îşi are locul în societatea noastră", mai arată comunicatul Academiei. 

Excluderea lui Harvey Weinstein va însemna că acesta nu va mai avea dreptul să voteze pentru stabilirea nominalizărilor şi premiilor Oscar.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri Mondene » Academia Americană de Film l-a dat afară pe producătorul Harvey Weinstein, în urma scandalului de hărţuire