Antena Meniu Search
x

Actorii, emoții mari la întoarcerea în sălile de teatru

Redeschiderea sălilor de teatru a fost un moment mult aşteptat de toată lumea. Au fost emoţii mari de o parte şi de alta a cortinei, după despărţirea forţată de jumătate de an.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 01.10.2020, 14:38

Vezi și
  • Sălile de teatru şi-au redeschis uşile pentru public dar cu multe reguli.
  • Şi cu măsuri de siguranţă atât pentru spectatori cât şi pentru artişti.

Echipa Observator a filmat o astfel de deschidere de stagiune. În sală, în culise, în cabine, avem tabloul complet. Aflaţi mai multe detalii în materialul video de mai sus. 

Alexandra Velniciuc, actriţă: Da, pentru că eşti concentrat când te dai cu rimel, ştii asta bine. Întotdeauna femeile, când se dau cu rimel ţin gura deschisă, nu am înţeles de ce, probabil ca să aibă ochiul mai mare. Trebuie să îţi spun că te-ai machiat foarte frumos şi ştiu sigur că în 10, 15 minute. Vreo 20 de minute, dar s-a creeat reflexul de a merge culorile aşa, fără să mă mai gândesc ce şi cum. Spectacolul va începe în foarte puţin timp şi întotdeauna vreau să mă asigur că am faţa asigurată înainte să îmi pun costumul.

Şi spectacolul a început la fel ca acum mai bine de jumătate de an. În hohotele de râs ale publicului.

Nerăbdători şi dornici să vadă iar publicul în sala de teatru, actorii au intrat în pielea personajelor cu emoţiile specifice unei premiere.

Ştefan Pavel, actor: Aici, în sala asta am jucat ultima dată prin martie. Mă rog, acum o eternitate în urmă. Nu am avut cu distanţare, cu normele astea care se respectă acum, să vedem, sunt şi eu curios, cum o să fie cu jumătate de sală, cum o să reacţioneze publicul, dar oricum e mai bine cu jumătate de sală decât deloc, decât acasă.

Şi pe cât de emoţionant a fost momentul revederii pentru artişti, pe atât de mare a fost aşteptarea publicului. În sala de teatru, când se sting luminile, începe magia.

Ştefan Pavel, actor: Am emoţii, mai ales că e un spectacol la care eu ţin foarte mult, chiar mi-a fost dor de colegi, abia aşteptam să mă văd cu ei. Mi-au lipsit spectacolele și întâlnirile cu colegii înainte, să dăm un text

Maria Buză, actriţă: Mie îmi plac oamenii, îmi place să mă întâlnesc cu ei, să vorbesc cu ei

Alexandra Velniciuc, actriţă: A fost greu, am aşteptat mult momentul ăsta şi ni l-am dorit cu tot sufletul, pentru că oricât de minunat ar fi să ai public în aer liber, într-un spaţiu închis este cu totul altceva, iar fluxul de energie dintre noi şi public este deosebit. Am avut momente când am simţit că nu mai am profesie am avut momente de panică- nu m-am gândit nicio secundă la bani, îţi jur. Mi-a lipsit faptul că tot ce simt că pot oferi, nu mai am cui oferi. Nu e vorba numai de teatru, ci de tot ce făceam, adiacent. Mă durea carnea că nu pot să îmbrăţişez pe cineva care vine la un spectacol şi zice "Bravo!". La primul spectacol în aer liber am avut emoţii mai mari decât la debut. Tremuram toată, îmi tremurau mâinile, de emoţie, de cum va fi, de cum va percepe publicul.

O premieră trăiesc şi spectatorii care nu mai pot socializa în foaierul teatrului iar în sală trebuie să stea distanţaţi.

Există o serie de reguli pe care spectatorii trebuie să le respecte la intrarea în teatru. Trebuie să poarte mască de protecţie, dezinfectarea mâinilor este obligatorie şi li se măsoară şi temperatura.

Reguli de protecţie sunt valabile şi pentru actori.

Alexandra Velniciuc, actriţă: Şi noi ne-am modificat sistemul de comunicare, chiar şi în culise, chiar şi în cabine. Ne dezinfectăm când ieşim din scenă

Maria Buză, actriţă: Noi ne protejăm, ţinem cont, de mască, de distanţare. Ne dăm seama ce riscuri implică nerespectarea lor.

În afară de purtarea măştii şi verificarea temperaturii, igienizarea frecventă a mâinilor şi păstrarea distanţei sociale rămân printre cele mai importante recomandări pentru evitarea infectării cu noul coronavirus, spun specialiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri Mondene » Actorii, emoții mari la întoarcerea în sălile de teatru