Antena Meniu Search
x

Vești și povești, cu Andrei Cavassi. Artistul pregătește album nou

Talentul se moşteneşte în familie. Andrei Cavassi este a patra generație de muzicieni din familia lui. Anul trecut a fost premiat cu medalia de aur la prestigiosul concurs international de interpretare de la Viena.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 29.07.2020, 13:59

Vezi și
  • Artistul pregăteşte un album special.
  • A făcut parte dintr-o trupă de muzicieni în Tokio.

A făcut parte din Orchestra Filarmonica George Enescu si Orchestra Nationala Radio. Şi a cântat pe scenele lumii alături de artiști mari. Angela Gheorghiu printre ei. Colega noastră, Raluca Bădică a aflat mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Reporter: Spune-mi despre pasiunea ta pentru muzica.

Andrei Cavassi: Muzica a facut mereu parte din viata mea, m-a inspirat si m-a facut sa visez.

Reporter: Ştiu ca tu faci parte dintr-o familie de muzicieni.

Andrei Cavassi: Da sunt la a patra a generatie de artisti din familia mea. Strabunicul meu a fost tenor, bunicul dirijor si tatal meu a fost si este violoncenist .Eu cant la violoncel, am inceput la varsta de 10 ani sa cant la acest instrument, iar inainte am facut pian timp de 3 ani pentru ca eram prea mic pentru  violoncel.

Reporter: Ai facut parte si dintr-un ansamblu?

Andrei Cavassi: Da am facut parte dintr-un ansamblu din Tokio, cantam muzica de pian solo si cu ei am si castigat medalia de aur la Tokio in 2019 destul de curand. Muzica mea este adresata tuturor oamenilor care iubesc iubesc muzica buna si de calitate si mesajul pe care il transmit este de arminie si toleranta, diversitate.

Reporter: Ştiu ca tu ai un proiect in desfasurare si ai filmat si un videoclip.

Andrei Cavassi: Este vorba despre concertul Nocturning Blue pentru care am si filmat prima piesa. Este un proiect nascut din apartenenta a oricarui calator, de intoarcere la origini. Eu am fost plecat foarte mult timp din tara si de 2 ani stau in Tokio si cumva este un proiect de suflet pentru mine. A pornit de la ideea unui loc in care am copilărit, Vila Sutu din Constanta, aici am filmat si primul clip.

Reporter: O sa faci si un album?

Andrei Cavassi: Da pregatesc un album este in lucru cu piesele care imi plac mie cel mai mult si pe care le simt. Şi compun si tin minte cand eram copil si in loc sa studiez partiturile date de profesiori la scoala, ma duceam la pian si incepeam sa cant ce imi placea mie. Nu era bine dar asa simteam eu, deci tot timpul am avut o latura creativa.

Reporter: Spune-mi dacă a fost un impediment faptul că provii dintr-o familie de muzicieni şi cumva startul ţi-a fost dat şi nu ai luat-o de la zero.

Andrei Cavassi: Da uneori in alte privinte a fost un impiediment, a fost cu plus si minus. Adica da, numele m-a ajutat si asteptarile au fost destul de mari si doar intr-o anumita directie, muzica clasica.

Reporter: Ce ai facut in perioada asta de pandemie daca te-a prins in tara?

Andrei Cavassi: Am mers la sala foarte mult, am dormit. Îmi place sportul.

Reporter: Unde te gasim? Unde putem asculta muzica ta?

Andrei Cavassi: Pe site-ul meu si pe youtube.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Vești și povești, cu Andrei Cavassi. Artistul pregătește album nou