Antena Meniu Search
x

Britney Spears vrea să scape de controlul tatălui, după tutela instituită în 2008: "Sunt traumatizată. Îmi vreau viaţa înapoi"

Cântăreaţa americană Britney Spears a cerut judecătorului, miercuri, să pună capăt tutelei care i-a marcat viaţa în ultimii 13 ani şi pe care a numit-o „abuzivă”, şi l-a denunţat pe tatăl ei pentru controlul exercitat asupra vieţii ei.

de Redactia Observator

la 24.06.2021, 14:32

Vezi și

„Am spus întregii lumi că sunt OK şi că sunt fericită - este o minciună”, a declarat ea, potrivit presei americane. „Nu sunt fericită. Nu pot dormi. Sunt atât de furioasă şi sunt deprimată”. Britney Spears, în vârstă de 39 de ani, a participat miercuri, prin sistem videoconferinţă, pentru prima dată la o audiere în acest caz demarat în vara anului trecut.

Britney Spears a vorbit neîncetat apoape jumătate de oră

Ea a vorbit timp de 24 de minute, neîntrerupt, şi i-a spus judecătoarei Brenda Penny din Los Angeles că vrea să aibă propriul avocat, că vrea să îi fie reduse programările la terapie şi că îşi doreşte să aibă libertatea de a se căsători şi de a avea un copil. Cântăreaţa a susţinut că are un dispozitiv contraceptiv intrauterin pe care nu îl poate înlătura, pentru că tutela nu îi permite.

Britney Spears a adăugat că a vrut să îşi dea în judecată familia, pentru felul în care a fost tratată.  Judecătoarea a fost nevoită să îi spună de două ori să încetinească ritmul de relatare, pentru ca grefierul să poată transcrie. În declaraţia ei, cântăreaţa a spus că tatăl, Jamie Spears, a controlat-o „100%” şi că vrea ca acest aranjament să se încheie. „Sunt traumatizată. Îmi vreau viaţa înapoi”, a spus ea.

Plasată sub controlul tatălui, din 2008

Jamie Spears a primit controlul asupra ei şi a afacerilor ei printr-un ordin judecătoresc în 2008, după ce Britney Spears a dat semne că ar avea probleme de sănătate mintală, însă anul trecut cântăreaţa a început procedurile pentru înlăturarea lui. Bărbatul a renunţat temporar la tutelă din cauza unor probleme de sănătate şi încă nu şi-a reluat rolul. El rămâne co-tutore al averii cântăreţei împreună cu Bessemer Trust Company, care a fost numită în noiembrie 2020.

Mulţi ani au fost făcute speculaţii privind ceea ce simte Britney Spears legat de acest aranjament. Unii dintre fanii lui Spears cred că ea a fost forţată să accepte acel aranjament şi au demarat în 2019 campania #FreeBritney. Ea nu a mai urcat pe scenă de la începutul anului 2019.

„Vreau ca această tutelă să se încheie fără a fi evaluată”, a spus ea, numind aranjamentul „abuziv”. „Merit să am o viaţă, am muncit toată viaţa mea. Merit să am o pauză de doi, trei ani. Această tutelă îmi face mult mai mult rău decât bine​”, a completat ea.

Potrivit Variety, Samuel Ingham, avocatul ei desemnat de Curte, a declarat că Spears nu a fost cea care i-a cerut să depună cererea de încheiere a tutelei, dar că ar fi făcut-o dacă îi solicita. Nu a dat mai multe detalii, citând confidenţialitatea client-avocat. Penny a sugerat ca Jodi Montgomery, tutore responsabil pentru problemele medicale ale artistei, ar trebui să depună un plan de îngrijire care ar putea să îi ajusteze schema de tratament.

Britney Spears: Nu pot fi forţată să fac ce nu vreau

„Trebuie să fiu de acord cu acest plan de îngrijire. Nu pot fi forţată să fac ce nu vreau​”, a intervenit Britney Spears. Avocaţii părinţilor lui Spears, Lynne şi Jamie, au lăudat-o pentru „curajul” demonstrat în declaraţia ei în faţa Curţii. „Regretă atât de mult să îşi vadă fiica suferind”, a spus Vivian Thoreen, care îl reprezintă pe Jamie Spears. „Domnul Spears îşi iubeşte fiica şi îi este foarte dor de ea”.

După pauză, Ingham a spus că Spears crea ca procedurile în proces să fie secrete pe viitor. El a adăugat că va discuta cu cântăreaţa legat de depunerea unei cereri de încheiere a tutelei şi despre angajarea unui avocat privat. „Voi respecta orice decizie ia în această privinţă”, a conchis avocatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri Mondene » Britney Spears vrea să scape de controlul tatălui, după tutela instituită în 2008: "Sunt traumatizată. Îmi vreau viaţa înapoi"