Antena Meniu Search
x

Curs valutar

INTERVIU! Susține că i-a schimbat viața! VALENTIN BUTNARU, imaginea Academiei de SQUASH, ne povestește totul despre sportul lui FAVORIT

Se spune că squash-ul este unul dintre cele mai sănătoase sporturi! Valentin Butnaru a ținut cont de asta atunci când a început să îl practice. Ba mai mult, susține că i-a salvat viața.

de Redactia Observator

la 17.12.2015 , 09:46

Se spune că squash-ul este unul dintre cele mai sănătoase sporturi! Valentin Butnaru a ținut cont de asta atunci când a început să îl practice. Ba mai mult, susține că i-a salvat viața. O rachetă, mișcări extrem de rapide și bucuria jocului împărtășită alături de coechipier... Dar nu s-a oprit aici! A devenit imaginea Academiei de Squash!

Valentin Butnaru, prezentatorul Observatorului de la ora 6:00 ne-a povestit  totul despre sportul lui favorit!

 De ce SQUASH?

Articolul continuă după reclamă

Pentru că, oricât de clișeistic sau dramatic ar suna, acest sport mi-a salvat viața. Nu aveam cel mai sănătos program, nu făceam niciun fel de mișcare și acumulasem niște kilograme bune, fiindcă mâncam haotic, în special seara, târziu. Am descoperit squash-ul absolut întâmplător, dar mi-a schimbat complet starea de spirit, condiția fizică și mentalitatea în ceea ce privește un stil de viață sănătos și plăcerea de a face mișcare.

 Câte ore petreci la antrenamente?

De doi ani de când mi-am propus să practic squash-ul la nivel semi-profesionist, am început să mă antrenez aproape zilnic, cu o zi pauză. E important să mențin un ritm constant de antrenamente, pentru că mai am foarte puțin și îmi ating obiectivul de a accede în top 10 al jucătorilor profesioniști din România, dar, în același timp, dă dependență: nu pot să stau prea mult fără squash. Organismul o cere. Acesta este și un motiv de glume pe seama mea, în comunitate se spune că dorm de multe ori în sala de squash. 

 Ai obținut vreun premiu?

Am o panoplie cu multe cupe, medalii și diplome, din ultimii 5 ani, dar cel mai important premiu este locul al doilea la caravana de Squash din Brașov, din Piața Sfatului, de acum 2 ani, prima dată când s-a jucat squash pe un teren de sticlă în România.

 Esti imaginea Academiei de Squash. E o responsabilitate mare?

Sunt membru în comisia de promovare a Federației Române de Squash și sunt mândru de asta. Chiar dacă sună a slogan electoral, voi face tot ce-mi stă în putere să introduc cât mai mulți oameni în lumea squash-ului! Este cel mai solicitant, captivant și sănătos sport, în viziunea mea.

 Ce calități ar trebui să aibă un copil pentru a practica acest sport?

Dezideratul în acest moment este să atragem cât mai mulți copii către squash. Aș vrea ca părinții să înțeleagă că nu sunt fondate prejudecățile cum că ar fi un sport scump, exclusivist. Orice copil, de la 7-8 ani în sus, poate intra pe teren și poate învăța bazele squash-ului într-un timp mai scurt decât la alte sporturi cu racheta!

 Ți-a fost greu să te obișnuiești cu programul, având în vedere că la 6:00 ești în direct?

Pentru un fost elev de liceu care nu putea mai niciodată să ajungă de la 7.30 la prima oră, pot confirma zicala că "de ce ți-e frică nu scapi!"  De 5 ani lucrez într-un regim matinal și pot spune că încă nu m-am obișnuit complet, dar îmi place la nebunie ce fac, echipa este genială și cum pășesc în redacție, uit complet de oboseală și mă energizez subit. E posibil să fie și de la cele 2-3 cafele, cine stie?! 

 O știre care ți-a dat fiori când ai citit-o de pe prompter?

Este foarte greu să nu empatizezi cu unele dintre poveștile de viață, evenimentele frapante sau nedreptățile față de anumite persoane, pe care le expunem zilnic. Sunt multe știri care îmi provoacă reacții emoționale, însă cel mai mult îmi repugnă când aflu despre copii maltratați, abandonați sau exploatați. Mi se pare cea mai mare crimă, să abuzezi de inocența unui copil.

 Ținând cont că petreceți foarte mult timp în redacție, ieși cu Olivia, colega ta de platou, și în afara programului? Ați legat o prietenie?

Ne înțelegem extraordinar de bine - suntem amândoi Vărsători - și reușim să ne ridicăm moralul unul altuia, dacă situația o cere. Suntem buni prieteni și în afara orelor de program și, chiar dacă nu reușim să ne vedem atât de des în timpul săptămânii, de la evenimete suntem nedespărțiți. 

 Te-ai gândit la o idee de afacere, Olivia are un atelier de croitorie. Ție ce ți s-ar potrivi?

Am cochetat de-a lungul timpului cu unele idei de afaceri și am pus în practică pe câteva, dar, la finalul zilei, concluzia este că nu sunt făcut, cred, pentru așa ceva, sunt risipitor cu banii, prea tolerant cu oricine și îmi e greu să spun „nu”. Dar mi-aș dori, în schimb, să acumulez cât mai multă experiență ca antrenor și să-mi deschid o sală de squash, unde să și predau. Asta pe viitor.

 Cinci lucruri pe care fanii nu le știu despre tine!

Îmi place tarta cu vișine atât de mult încât pot fi șantajat foarte ușor dacă am una în față. Am câteva superstiții, dar, ca să fiu în ton cu primele întrebări, întotdeauna pășesc cu dreptul pe terenul de squash și nu folosesc aceeași pereche de adidași în două meciuri consecutive, la turnee. Am un mare rău de înălțime. Am două surori vitrege, mai mari, dintre care una a fost model vreo 7-8 ani. Sunt pasionat de teoria conspirației, de enigme, de ciudățenii istorice, de mistere, în orice forma ar fi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri Mondene » INTERVIU! Susține că i-a schimbat viața! VALENTIN BUTNARU, imaginea Academiei de SQUASH, ne povestește totul despre sportul lui FAVORIT